23. december: Den hvide Pelé

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den næstbedste – Wayne Rooney.

Der havde været masser af snak om hans fremtid i klubben i 2010-11-sæsonen. Rygterne gik på, at han ville søge væk, da han mente, at der manglede ambitioner i transferpolitikken hos United, og at man derfor var ved at blive overhalet af rivaler som Manchester City.

Derfor kom målet også som kaldet, da han mod netop de larmende naboer steg til vejrs og saksesparkede et indlæg fra Nani op i målhjørnet, inden han lod sig tiljuble i det ene hjørne. 

Wayne Rooney var – stadig – kongen af Manchester United.

Det havde han på sin vis været, lige siden han som teenagesensation kom til klubben fra Everton i 2004. Han debuterede hjemme mod Fenerbahce i Champions League og stemplede ind med et brag af en anden verden, da han formåede at lave hattrick. The rest is history, som man siger.

Wayne Rooney har lavet ikke mindre end 253 mål for Manchester United, hvilket gør ham til den mest scorende United-spiller nogensinde, og han er samtidig blevet en af de mest ikoniske af slagsen i nyere tid. 

Hans arbejdsraseri og evne til aldrig at give op, uanset hvor svært det så ud, blev synonym med United med ham på banen. Og sad han ude, kunne hans manglende tilstedeværelse mærkes, for han var og er en vinder.

Men den eftermiddag på Old Trafford, der endte med en sejr på 2-1 og et vigtigt skridt på vejen mod klubbens 19. mesterskab (og Rooneys fjerde) var alligevel vigtig for angriberen.

Transferhistorierne havde fået hans popularitet til at falme, og der var delte meninger om ham i enhver diskussion. Med saksesparket var det bare som om, at al utilfredshed med ham blev glemt, og modsat var det også som om, at Rooney ikke længere ville væk. Han kunne stadig opnå succes i United. Og det fik han – endnu to mesterskaber lå og ventede i en ikke så fjern fremtid.

Rooney blev også anfører i klubben, da van Gaal kom til i 2014. Det var egentlig mest en formalitet, da ikonet i adskillige år alligevel havde fungeret som en af holdets helt klare ledere. Som anfører vandt han en FA Cup-titel og en Europa League-titel.

I alt nåede Wayne Rooney således fem ligatitler, en FA Cup, tre Ligacups, fire Community Shields, en Champions League, en Europa League og et verdensmesterskab for klubhold på sine 559 (!) kampe for klubben, inden han i 2017 vendte tilbage til sin barndomsklub, Everton.

I saw my mate, the other day, he said to me, he’d seen the white Pelé. So I asked, who is he? He goes by the name of Wayne Rooney!

Tidligere låger

1. december: Nummer 24 – Luis Nani

2. december: Nummer 23 – Paul Pogba

3. december: Nummer 22 – Javier ”Chicharito” Hernandez

4. december: Nummer 21 – John O’Shea

5. december: Nummer 20 – Juan Mata

6. december: Nummer 19 – Zlatan Ibrahimovic

7. december: Nummer 18 – Ji-Sung Park

8. december: Nummer 17 – Antonio Valencia

9. december: Nummer 16 – Dimitar Berbatov

10. december: Nummer 15 – Darren Fletcher

11. december: Nummer 14 – Roy Keane

12. december: Nummer 13 – Robin van Persie

13. december: Nummer 12 – Gary Neville

14. december: Nummer 11 – Edwin van der Sar

15. december: Nummer 10 – Michael Carrick

16. december: Nummer 9 – Patrice Evra

17. december: Nummer 8 – Ruud van Nistelrooy

18. december: Nummer 7 – David de Gea

19. december: Nummer 6 – Nemanja Vidic

20. december: Nummer 5 – Rio Ferdinand

21. december: Nummer 4 – Ryan Giggs

22. december: Nummer 3 – Paul Scholes

Forrige artikel

Rashford: Det er bare starten

Næste artikel

Mirror: Greenwood får debut mod Reading 7. januar

ANNONCE