13. dec.: Engelsk kriger fra ”Class of ’92”

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

13. dec.: Engelsk kriger fra ”Class of ’92”

13 december, 2018 - 07:43
Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den 12. bedste – Gary Neville.

Gary Neville ©Getty

Gary Neville var en del af ”Class of ’92”. Sammen med fem andre ikoniske United-spillere, henholdsvis David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes og brormand, Phil Neville, kom han op gennem ungdomsrækkerne og endte til sidst på førsteholdet i 1992. De blev alle en del af, en dengang, ny æra, som stadig bliver set tilbage på med stor stolthed i United den dag i dag.

Allerede fra 1994/95 sæsonen begyndte Neville at spille kontinuerligt for ”de røde djævle” – det må derfor betragtes som imponerende, at han i en kåring af de bedste spillere fra 2003-2018, stadig er at finde så højt på listen.

Neville havde nogle store øjeblikke i United-trøjen, som endte med at tælle over 600 kampe – og oveni dette 85 kampe for det engelske landshold.

Englænderen er en ”one-club-man”, hvilket betyder, at han tilbragte hele sin aktive karriere i Manchester United. Han er nummer fem på listen over flest spillede kampe i klubben, og i nyere tid er han kun overgået af to spillere på dette punkt – to af de andre knægte fra ”Class of ’92” i form af Paul Scholes og Ryan Giggs.

Ovenpå Roy Keanes afgang i 2005 blev Neville udpeget som ny anfører for klubben. Et stort skulderklap fra Sir Alex Ferguson.

I løbet af sin tid som anfører, var alt ikke en dans på røde roser for den arbejdsivrige højre back, og han fik blandt andet ødelagt store dele af 2007 og 2009 på grund af skader. Han formåede dog altid at kæmpe sig tilbage.

Neville var ikke den tekniske højre back, der kom i det ene offensive raid efter det andet. Derimod var han bundsolid, og hvis det er muligt for dig at nævne én kamp, hvor englænderen ikke gav sig fuldt ud for logoet på trøjen, så værsgo’. Jeg tror ikke, det kan lade sig gøre!

Er man i tvivl om, hvad kampene mod rivaler som Liverpool og Manchester City betyder, kan man blot kigge tilbage på Nevilles attitude og vilje i disse kampe. Et godt eksempel er, dengang Rio Ferdinand med sin overtidsscoring afgjorde derbyet mod Liverpool i 2006 på Old Trafford. Neville, kampens anfører, løb en halv banelængde for at juble ud mod udebanefansene – til stor kritik efterfølgende fra alle i og omkring Liverpool.

Hvis man skal tale om en spiller, der har fået det maksimale ud af sit talent, er det svært at komme udenom Neville. Vilje slår i dette tilfælde talent i bedste stil. Dette vidner tyve trofæer, herunder otte Premier League titler og to Champions League trofæer i særdeleshed om.

Neville er fortsat en af de spillere, der optræder mest i mediernes søgelys, når talen kommer ind på United. Han er ekspert på Sky Sports, og han er ikke bleg for at udtale sin ærlige mening om klubbens præstationer på banen. Hjertet banker stadig for klubben fra Old Trafford i den nu 43-årige Mancunian.

Derudover har Neville også gjort prøver med trænerkarrieren efter, at støvlerne er blevet stillet på hylden – dog med blandet succes som henholdsvis assistenttræner for det engelske landshold samt cheftræner for gårsdagens Champions League modstander, Valencia. Hvem ved, om fremtiden fører ham tilbage på Old Trafford? Det er helt sikkert en drøm, der derved ville gå i opfyldelse, for Gary Neville.

Husk at læse med i morgen, hvor låge nummer 14, og den 11. bedste Manchester United spiller siden 2003, bliver åbnet i årets julekalender. 

Tidligere låger:

1. december: Luis Nani
2. december: Paul Pogba
3. december: Javier "Chicharito" Hernandez
4. december: John O'shea
5. december: Juan Mata
6. december: Zlatan Ibrahimovic
7. december: Ji-Sung Park
8. december: Antonio Valencia
9. december: Dimitar Berbatov
10. december: Darren Fletcher
11. december: Roy Keane
12. december: Robin van Persie

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19