Luke Shaw

Luke Shaw
Rygnummer: 
23
Aktiv: 
Ja
Position: 
Forsvar
Om spilleren
Fødselsdag: 
12/07/1995
Alder: 
25
Position: 
Forsvar
Kom til United: 
2014
Nationalitet: 
England

Luke Paul Hoare Shaw blev en del af Southamptons akademi i en alder af blot 8 år. Forinden havde han spillet for Chelseas udviklingscenter i Guildford, dog uden at få plads på deres akademi.

I en alder af 15 år var Luke Shaw allerede en fast mand på Southamptons u18 hold og allerede i september 2011 sad en blot 16-årig Luke Shaw på bænken for førsteholdet, i en Liga Cup kamp mod Preston North End, dog uden at komme på banen.

Hans debut kom dog blot 4 måneder senere i januar 2012, i en FA Cup kamp mod Millwall, hvor han blev skiftet ind i stedet for Jason Puncheon. Kampen endte i øvrigt 1-1.

I tranfersvinduet i januar 2012 var flere tophold, som Arsenal, Chelsea og Manchester City, interesserede i Luke Shaw. Southampton gjorde det dog klart, at han ikke var til salg, da han var en del af deres langsigtede planer.

Southampton, som i 2011-2012 sæsonen, spillede i Championship, rykkede i maj 2012 op i Premier League. Her blev en 16-årig Luke Shaw tilbudt en professionel kontakt. I øvrigt sammen med spillere som Jack Stephens, James Ward-Prowse og Callum Chambers.

I august 2012 startede han sin første kamp for førsteholdet i en Liga Cup kamp mod Stevenage. Blot 2 måneder senere blev han den yngste Southampton spiller nogensinde, til at starte en Premier League kamp. Det skete i 1-1 kampen mod Swansea. Alt i alt spillede Luke Shaw 28 førsteholdskampe for Southampton i hans debutsæson. 

Inden 2013-2014 sæsonen skrev Luke Shaw under på en 5-årig kontakt med Southampton. Det skete på hans 18 års fødselsdag. Han var gennem hele sæsonen fast mand på førsteholdet og spillede 35 af 38 Premier League kampe.

Luke Shaw blev sæsonen valgt til året hold som venstre back og var en af 6 spillere som var nomineret til årets unge spiller. En pris som Eden Hazard i øvrigt vandt. 

I sommerens transfervidue var flere klubber, som Manchester United og Chelsea  interesserede i Luke Shaw. Det endte med at Luke Shaw den 27 juni 2014, skrev under med Manchester United. En handel til omkring £30m, hvilket gjorde ham til verdens dyreste teenager.