Jonny Evans

Harry Kane fra Tottenham og Jonny Evans
Rygnummer: 
6
Aktiv: 
Nej
Position: 
Forsvar
Om spilleren
Fødselsdag: 
02/01/1988
Alder: 
32
Position: 
Forsvar
Kom til United: 
2004
Nationalitet: 
Nordirland

Jonathan Grant Evans startede med at spille for Greenisland FC. I øvrigt samme klub som Jonnys bror Corry Evans og Craig Cathcart spillede for, før de også flyttede til Manchester United.

Som 9 årig i 1997 blev Jonny inviteret til at deltage i Manchester United Centre of Excellence i Belfast. 1 år senere blev han inviteret til en prøvetræning i Manchester. På grund af daværende FA regler måtte spillere ikke bo længere væk end 1½ time fra klubben. 

Det begrænsede Jonnys muligheder for at træne med United og Jonnys forældre tog konsekvensen af denne regel og flyttede til Manchester. Frem til 2006 var Jonny en del af de forskellige ungdomshold i United.

I sommeren 2006 blev Jonny udlejet til Royal Antwerpen i Belgien. En klub som United havde et samarbejde med. Tre andre ungdomsspillere fra United blev også udlejet til Antwerpen. Der var tale om Darron Gibson, Danny Simpson og Fraizer Campbell.

I januar 2007 blev Jonny, sammen med Danny Simpson udlejet til Sunderland, som på dette tidspunkt spillede i The Championship. I løbet af foråret hjalp de to spillede Sunderland med at vinde deres liga og dermed rykke op i Premier League. Jonny Evans blev samtidig årets ungdomsspiller i Sunderland.

Jonny Evans fik sin debut på Uniteds førstehold den 26. september 2007 i en kamp mod Coventry City i ligacuppen. Han fik sin Champions League debut den 7. november 2007, da han blev skiftet ind i stedet for Gerard Piqué.

I januar 2008 blev Jonny Evans igen lejet ud til Sunderland. I han blev hurtigt en fast mand på holdet og hjalp dem med at undgå nedrykning fra Premier League. Efter denne udlejningsperiode blev Jonny Evans en fast del af Uniteds førsteholdstrup. Dog oftest som backup til Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Han blev den 29. august 2015 solgt til WBA efter 198 kampe for Manchester United.