Transport i Manchester

Det er nemt og enkelt at komme rundt i Manchester, dels takket via Metro Link, der er byens svar på sporvognen eller metroen, dels takket være de mange busser og taxaer.

LÆS også: Transport til og fra Manchester airport

Metro Link:
Da Manchester skulle finde måder at forbedre den kollektive transport, blev det besluttet at en underjordisk metro var for dyr, så det blev en model a la sporvognen. Det fungerer super godt og nemt.
Der er syv ruter:
Airport Line
Altrincham Line
Bury Line
Eccles Line
East Manchester Line
South Manchester Line
Oldham & Rochdale Line.

Billetterne er ganske vist steget indenfor de senere år, men det er stadig relativ billigt at køre med metroen. Husk at køb billet, ellers vanker der en stor bøde.
Der er ingen fast køreplan, så det er bare om at vente ved stationerne. Men der kører regelmæssigt tog, og man skal sjældent vente ret lang tid.

Til stadion:
Når man skal fra centrum af Manchester til Old Trafford er det nemmeste at hoppe på Metro Link toget mod Altrincham, stå af ved stationen Old Trafford, og så gå op mod stadion. En tur på knap fem minutter, hvor man blandt andet går fordi Old Trafford Cricket Ground.

Hvis man ikke ønsker at køre med de fyldte sporvogne, så er det muligt at tage bussen fra Piccadilly Station til Warwick Road, ved Old Trafford.

Tog:
Det nemmeste ved ankomst i Manchester er, at tage toget direkte fra lufthavnen til Piccadilly eller Victoria Station. Der kører dog også lokale tog, der så stopper en lang række steder undervejs. Husk at der er flere operatører i England, og ikke bare en som i Danmark.

Bus:
Ved Chorton Street, ved Portland Street, er der en større busstation. Her kører National Express ud i landet, og det er ligeledes her at alle busser til Uniteds udekampe kører fra.