Musikscenen i Manchester

Bandet Stone Roses ©Wiki

I slutningen af 1980’erne og starten af 1990’erne oplevede Manchester en kæmpe udvikling indenfor musikscenen. Dette medførte navnet Madchester, som byen kærligt kaldes når snakken falder på musikken.
På den tid var natklubben the Hacienda en kæmpe faktor for musikkens udvikling i byen. En blanding af alternativ rock og dance-musik brød igennem i Manchester.

I 60’erne var det musikstilen Nothern Soul, som gjorde Manchester kendt verden over, men det tog først for alvor fart i 80’erne, da rockgruppen New Order sammen med to andre i den engelske pladebranche åbnede natklubben La Hacienda i 1982. Den grundlagde den nye musikscene i byen under navnet Madchester og var med til at bringe fokus på elektrisk musik.

Det er den dag i dag dog stadig muligt at høre en række lokale fremadstormende bands i Manchester, primært i Northern Quarter eller Gay Village, foruden i selve centrum af byen. Desuden er der ofte store koncerter i den store Manchester Arena, eller Manchester Evening News Arena, som den også kaldes. Arenaen er beliggende ved Victoria Station, og huser 21.000 tilskuere. En af de mest anvendte arenaer til store koncerter i Europa.

Byen har formet flere kendte bands, her er et kort overblik over nogle af de mest kendte.
 

The Stone Roses

Dannet i 1983, og holdt på indtil 1996 hvor bandet gik i opløsning. De fandt dog sammen i 2012, hvor de bl.a. spillede på Northside i Danmark. De vendte i juni 2012 hjem til Manchester, hvor de solgte 225.000 billetter til deres tre koncerter på 14 minutter. Stone Roses spiller alternativ rock.
Som det kan læses i infoboksen, så har bandet en nær tilknytning til Manchester United. Blandt andet er Ian Brown og Mani begge sæsonkortholdere på Old Trafford.

The Bee Gees

Helt tilbage i 1958 blev The Bee Gees dannet i Manchester, og siden da har bandet leveret en lang række hits. Blandt andet soundtracket til Saturday Night Fever i 1977 og Staying Alive fra 1983.

Take That

Boy bandet over dem alle, dem der for alvor satte gang i strømmen af boy-bands i 1990’erne. Take That stammer også fra Manchester. De berømte drenge bragede igennem med deres pop, og erobrede pigehjerter på stribe. Efter en pause er bandet nu samlet igen, også med Robbie Williams.

The Smiths & Morrissey

Steven Patrick Morrissey startede i bandet The Smiths, også oprindeligt fra Manchester, men er siden gået solo. En blanding af alternativ rock og indie pop. Morrissey er stadig aktiv på musikscenen, og er i 2012 på tour. Læs vores artikel om The Smiths her.
 

Oasis

Rock-gruppen, der primært var symboliseret ved brødrene Gallagher er nu opløst, efter brødrenes interne strid kostede gruppen livet. Begge Gallagher brødre er store City-fans.