Kulturen i Manchester

Sir Matt Busby statuen ved Old Trafford ©Getty

Manchester er meget mere end bare fodbold, musik og shopping. Der er massevis af store kulturoplevelser at opleve i Manchester. En del af museerne i byen har gratis indgang, men tjek altid lige hjemmefra om det gælder for det museum du vælger at tage til.

Her er et blik over nogle af byens museer og andre attraktioner.

The Lowry:
Tager man ud til Salford, nærmere bestemt Salford Quays nær Old Trafford, så ligger der det store ”The Lowry”, som er et stort kulturkompleks på mere end 5 fodboldbaner med både kunstgalleri og teatre.
Et besøg på The Lowry kan meget let kombineres med besøg på Old Trafford eller The Imperial War museum, idet der er bygget en prægtig gangbro over kanalen, som deler de tre kulturinstitutioner.

Imperial War Museum:
Nær Old Trafford og The Lowry ligger dette krigsmuseum, som blev åbnet I 2002. Et meget flot bygningsværk faktisk. Ligesom på de fleste andre museums i Manchester, så er indgangen til dette museum gratis, så hvis man er i Manchester og ikke har noget at lave, så vil det være et godt bud på hvad man kan lave.

Museets helt store tilløbsstykke er udstillingen de kalder The Big Picture, hvor der bliver dæmpet for alt lys, mens store lyskanoner projekterer kæmpe krigsbilleder op på væggene i en dyster stemning.

Museum of science & Industry:
Vidste du at Manchester var den første industrialiserede by? Du kan få syn for sagen på dette museum nær G-Mex konferencecentret. Her er det også gratis at komme ind.

Manchester Art Gallery:
I centrum af Manchester ligger det store kunstmuseum Manchester Art Gallery.
Museet har en samling af over 2000 oliemalerier, 3.000 akvareller og 250 skulpturer. Har man en større interesse for det, så kan man også komme på de gratis rundture på museet, som varer 30 minutters tid. Manchester Art Gallery ligger på Mosley Street.

Udover dette kunstmuseum, så kan man også besøge museums og gallerier som The Cornerhouse på Oxford Street og Whitworth Art Gallery ved Manchester University.

Victoria Baths:
Netop åbnet igen efter større renovering. Hver søndag i måneden, kan man gå rundt i fantastisk flotte omgivelser, og nyde en tur i varme bade.

Heaton Park:
Er man bare til en tur i det grønne, kan det anbefales med en hyggelig tur igennem Manchesters største grønne park, nemlig Heaton Park.