Gravsteder ved Manchester

Hvis man har tid og lyst, er der masser af muligheder for at tage rundt og se på nogle af tidens store United stjerner gravpladser. Flere ligger centralt i og omkring Manchester, mens man relativ hurtigt kan komme rundt med bus og tog til flere af disse.

Her er et kort overblik over nogle af de mere kendte gravpladser og spillere.

Duncan Edwards:
En af tidernes største spillere, der grundet ulykken i München aldrig fik lov at folde sit enorme talent fuldt ud. Alle taler om, at han havde alt som spiller, og var helt unik på fodboldbanen. En fantastisk spiller. Edwards ligger begravet på Dudley Cemetery, der ligger nede tæt ved Wolverhampton. På hans gravsten står der, ”A day of memory, sad to recall, without farewell, he left us all". Hans gravsted bliver stadig ofte besøgt af United-fans, der ligger blomster ved hans grav.

Sir Matt Busby:
På Southern Cemetery i Manchester, finder man Sir Matt Busbys gravsted. Den legendariske manager, der første United til den første titel i Europa, og som byggede det fantastiske hold op, som fik navnet Busby Babes. Bestemt værd at tage forbi, og se den utrolig managers gravsted.

Billy Meredith:
På samme kirkegård som Sir Matt Busby, finder man også en af Uniteds første store stjerner. Kantspilleren Meredith optrådte for både United og City, men havde sin storhedstid i United fra 1906 – 1921, hvor det blev til over 300 kampe for United.

George Best:
Hvis man er i Nordirland, eller har overskud til at tage en smuttur fra Manchester til Nordirland, kan man tage forbi Roselawn Cemetery og besøge George Bests gravplads i Belfast. Best, der var den første rigtige superstjerne i fodbolden, står stadig som en af tidens bedste kantspillere. Han døde i 2005, og har siden da fået lufthavnen i Belfast opkaldt efter sig.

Derudover er der masser af andre gravsteder i og omkring Manchester, hvor man kan finde tidligere United-spilleres gravpladser. Kig rundt på nettet før afrejse til Manchester, og planlæg hvilke man vil forbi.