Fodboldkampe i London

Kieran Richardson og Rafael da Silva ©Getty

En udekamp med Manchester United kan klart anbefales at tage til. Og hvad er mere oplagt for mange, end en tur til London. Med en håndfuld Premier League-klubber i London, er der adskillige muligheder i løbet af sæsonen for at se en kamp med Manchester United i London-området.

Læs vores artikel om billetter til udekampe her

Desuden kan en tur til den engelske hovedstad kombineres med sightseeing, shopping og meget mere i London. Der er jo attraktioner nok at se på i en af verdens mest eftertragtede byer. Og mon ikke man altid kan lokke kæresten/konen med på en fodboldtur til London, hvis man samtidig lokker med shopping på eksempelvis Oxford Street eller Carnaby Street, eller sågar en tur i det kendte og fashionable Harrods.

Og så er det ganske enkelt en fantastisk atmosfære der er blandt de medrejsende United-fans. Det er som om, at stemningen, sangene og volumen lige får et hak i vejret når United spiller ude. En oplevelse der bestemt kan varmt anbefales.

Klassiske stadions

London byder også på en række af de gode gamle klassiske engelske stadions.

Fulhams gamle Craven Cottage ligger idylisk og skønt, blot en udspark fra Themsen. En kort tur med the tube fra centrum, og en hyggelig gåtur langs Themsen på 5-10 minutter, og så er man ved stadion. Der er flere pubs i nærheden af stadion, sørg altid for at tjekke om det er forbeholdt for hjemmeholdet eller ej.

Q.P.R. har fået tilført masser af penge og berømmelse, takket være deres rige og kendte ejere, gennem de senere år. Men deres stadion er bestemt ikke i toppen af Premier League. Men det er et rigtig hyggeligt lille og intimt stadion. Man har følelsen af at være helt med inde på banen. Området er muligvis ikke lige det mest charmerende, med nedslidte boligområder rundt om stadion, men det oser af det traditionelle engelske fodbold-stadion.

Der er også de mere moderne og de større stadions i London. Arsenals nye Emirates Stadium er et af de flotteste og mest moderne stadions i England. Mens deres naboer i det nordlige London fra Tottenham, med deres White Hart Lane har et af Englands hyggeligste stadions.

Godt nok ønsker Spurs at bygge nyt eller flytte til det nye olympiske stadion, regner mange i England White Hart Lane for et af de fedeste steder at spille og være tilskuer på.

Derudover kan også nævnes Chelseas Stamford Bridge, samt West Hams Bolyeon Ground i det østlige London, såfremt det lykkes Sam Allardyce at få traditionsklubben op i Premier League igen.

Alt i alt kan det konkluderes, at der er fantastiske muligheder for at se United i London, på nogle af de mere historiske, klassiske og hyggelige engelske stadions. Billetterne til disse kampe er ikke i den billige ende, men det er vel snart det samme billede over alt i Premier League. Men priserne bliver ikke lavere af, at det er United der er på besøg. Man skal regne med priser på 55-70 pund for en billet til kampe i London. Det er kun muligt at søge om billet i Manchester United-sektionen hvis man har sæsonkort.

Til sidst skal selvfølgelig nævnes Wembley Stadium. Det nye moderne national-stadion er et besøg værd, når United gæster i forbindelse med semifinaler og finaler i diverse cup-turneringer, samt i Community Shield. Også selv om stemningen ikke altid når samme højde som på det tidsligere Wembley, eller ved andre udekampe. Der er bare noget specielt ved Wembley.

Transport

Med adskillige lufthavne i og omkring London, er der fantastiske muligheder for at komme til og fra fodbold i storbyen.

Heathrow er naturligvis den største, mens også Gatwick og Stanstead er nogle af de større lufthavne i England. Derudover er der også den mindre London City Airport.
Flere selskaber flyver direkte mellem København og London, blandt andet SAS og EasyJet. Er man ude i god tid, kan man sagtens finde flybilletter tur/retur til en god pris.

Når man først er i London, er den klart nemmeste måde at komme omkring på, at tage undergrundsbanen, den såkaldte Tube. Det kan ved første øjekast virke forvirrende med de mange linjer og stop, men man lærer hurtigt hvilken linje man skal med og om det er east eller west-bound man skal. Og med tog nærmest konstant, er der stort set aldrig ventetid. Det er en hurtig og enkel måde at komme omkring i London på.

Er man afsted i flere dage, kan det anbefales at købe et såkaldt Oyster-card, der er billigere end dagbillet eller enkelt-billetter.
Ellers er hurtigste vej rundt i London på gå-ben, hvis ikke man vil prøve en tur i en af de klassiske taxa'er.

Overnatning

Der er naturligvis massevis af hoteller og hostels i London. Så man kan altid finde mulighed for overnatning, i forbindelse med sin tur.
Flere hoteller af ganske dyre, da London ikke ligefrem er en billig by at leve i, men er man ude i god tid, og planlægger lidt hjemmefra, kan man sagtens finde gode priser på hotel-overnatning.