Young matchvinder på St James Park

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Young matchvinder på St James Park

04 marts, 2015 - 22:40
Det lignede længe et kryds, men med få minutter tilbage af opgøret fik Ashley Young sendt bolden i nettet, og United snuppede alle tre point i Newcastle.

Ashley Young ©Getty

Aftenens opgør mellem Newcastle og United startede med et brag. Knap havde viseren nået en gang rundt på uret, før gæsterne burde have bragt sig foran.

Angel Di Maria fik en friløber, da Newcastle smed den væk på midten, men argentineren burde nok have afsluttet på den lidt før, og desværre løb den gode chance ud i ingenting.

Di Maria spillede endnu engang ikke en god kamp i United-trøjen, og blev taget ud efter en lille times tid. Der var dog opløftende momenter for den tidligere Real Madrid-spiller, der enkelte gange fik udnyttet sin hurtighed, men lige manglende den sidste tro på tingene og skarpheden i de afgørende afleveringer.

Ti minutter inde i opgøret var heldet så med United, da Chris Smalling klodset begik noget de fleste så som et straffespark. Dog ikke kampens dommer Anthony Taylor, der undlod at pege på pletten.

United styrede i store dele af første halvleg spillet, hvor der var masser af tid og plads til gæsterne. Midtbanen med Ander Herrera og Daley Blind kunne ligge og styre spillet, men desværre fik Young, Di Maria og Rooney ikke helt nok ud af det.

Anfører Wayne Rooney havde nogle gode muligheder, men viste desværre ikke samme skarphed i dag som han gjorde i weekendens kamp mod Sunderland på Old Trafford.

Mod slutningen af halvlegen var Jonny Evans involveret i en batalje med Papiss Cisse, hvor Newcastle-angriberen sparkede ud efter Evans, der kvitterede med at spytte efter Cisse. Dommeren så tilsyneladende ikke hverken spark eller spyt, men mon ikke Evans kan forvente en tiltale fra FA inden længe.

Anden halvleg havde ikke helt samme United-dominans, og hjemmeholdet havde et par gode forsøg. Blandt andet en stor mulighed for Riviere, ligesom også Cisse missede en kæmpe chance efter et dumt boldtab af Herrera.

Louis van Gaal valgte undervejs at smide Januzaj ind, uden belgieren dog havde samme indflydelse som i lørdagens kamp mod Sunderland. Juan Mata kom ind med små ti minutter tilbage i stedet for Fellaini, mens Carrick kom retur fra skade og fik knap fem minutter på banen. Til gengæld så Radamel Falcao hele opgøret fra bænken.

United har haft det svært på udebane i denne sæson, men viste i dag ganske positive takter. Der var bedre styr på defensiven, spillet hang fint sammen, men det sidste manglede. Skarpheden omkring Newcastle-feltet var markant.

Og med nyheden om sejre til konkurrenterne i kampen om top-4 pladserne vandt alle i dag, så blot et point på St James Park ville give endnu mere pres på United inden de næste vigtige, og svære, kampe i Premier League.

Forlønsingen kom da uret var ved at runde de 90 minutter. Wayne Rooney kæmpede forrygende for at genvinde bolden i feltet, og da ingen i Newcastle-forsvaret kunne få sparket ordentlig væk, trillede bolden over til Ashley Young, der let kunne sende bolden i nettet.

Målet gav kæmpe jubel blandt fans, spillere og hos van Gaal på linjen. Men jublen var ved at blive kortvarig, og David de Gea måtte som så ofte før i denne sæson, diske op med en fantastisk redning på et hovedstød fra Cisse.

Men det holdt hjem, og United kan for tredje gang i træk rejse hjem fra Newcastle med alle tre point i kufferten. Ashley Young var helten med målet, men stor ros til hele mandskabet, der viste positive takter hele vejen igennem. Selv om der stadig er lidt vej endnu, før det er helt perfekt.

United kan nu for en kort periode glemme det intense ræs i Premier League, og rette fokus mod sæsonens mål om at vinde en pokal. På mandag gæster Arsenal i FA Cuppen, en kamp der ikke bare kan give en billet til semifinalen i den traditionsrige turnering, men også give en mental fordel i forhold til en af de nærmeste rivaler.