Varm op til EL-finalen: Fun facts om de to finalister

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Varm op til EL-finalen: Fun facts om de to finalister

25 maj, 2021 - 16:18
Her på OldTrafford.dk begynder vi lige så stille at varme op til morgendagens Europa League-finale. Brug blandt andet noget af ventetiden på at læse om fun facts vedrørende de to klubber hér.

Rio Ferdinand og Robert Pirés ©Imago

Måske ved du en masse om "De Røde Djævle", eller også føler du dig godt inde i stoffet omkring "Den Gule Ubåd", men der er helt sikkert nogle af de nedenstående fun facts, som du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med.

 • Villareals manager, Unai Emery, har deltaget i 92 Europa League-kampe som træner. 32 kampe mere end nogen anden træner i historien.
   
 • Faktisk kan Villarreal prale med at være "Europa League-eksperter", idet klubben står noteret for flest kampe i turneringen af alle hold i historien. Onsdagens finale bliver klubbens 88. opgør i UEFA's næststørste klubturnering.
   
 • Ole Gunnar Solskjær har endnu ikke vundet et trofæ som Manchester United-manager, men faktisk har Villarreal aldrig vundet et trofæ – hvis man altså ser bort fra Intertoto-cuppen, som den spanske klub vandt i 03/04 og 04/05.
   
 • United og Villarreal har mødt hinanden fire gange gennem historien. Samtlige kampe er endt 0-0.
   
 • Eric Bailly kan se frem til et gensyn med sin tidligere klub, hvis han får spilletid onsdag. Ivorianeren var fast mand i Villarreal i halvanden sæson fra 2015 til 2016.
   
 • Emery og Solskjær har mødt hinanden fem gange som trænere. Her står det helt lige, da Emery har vundet to, Solskjær har vundet to, mens et opgør er endt uafgjort.
   
 • Det var Emerys Sevilla-mandskab, der slog Solskjærs Molde-hold ud af Europa League i 15/16-sæsonen. Det var i sekstendedelsfinalen, hvor Sevilla vandt med samlet 3-1.
   
 • Villarreal er ubsejret mod ikke-spanske hold i 23 kampe. De gulklædte spaniere tabte i sidste sæson til Valencia i turneringens kvartfinale, mens holdet er ubsejret i turneringen i denne sæson.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.