Van Persie fortæller om brutalt United-exit

Efter en magisk debutsæson med 26 mål og 15 assist var der næppe mange, der havde set, at Robin van Persie to år senere måtte forlade United til fordel for Fenerbahce. I podcasten High Performance åbner Van Persie op om, hvordan Van Gaal på en golfbane brutalt fortalte ham, at hans tid i den røde trøje var forbi.

Det var ingen hemmelig, at Robin van Persie ikke var tilfreds, da han i 2015 måtte forlade Manchester United til fordel for Fenerbahce. Nu åbner hollænderen åbent om op det ulykkelige brud.

Efter en magisk debutsæson i 12/13, hvor Van Persie næsten på egen hånd sikrede Uniteds 20. mesterskab med selv samme nummer på ryggen, blev det hurtigt hverdag igen. Van Persie måtte se Sir Alex Ferguson pensionere og give ansvaret videre til Moyes, der senere blev erstattet med landsmanden Louis van Gaal.

I en skadesplaget 14/15-sæson blev det til 27 kampe for Van Persie, der efterfølgende måtte sande at Van Gaal ikke så ham som en del af hans fremtidige “army”. 

– Jeg havde denne her snak med Louis van Gaal, og han fortalte mig: ‘OK Robin, vores veje skal skilles. Jeg er træneren, du er spilleren – du skal gå, din tid er inde, fortæller Van Persie til High Performance Podcast. 

– Jeg var sådan: ‘Ja, men jeg har stadig en kontrakt?’ Han sagde: ‘Jeg er ligeglad’. Brutalt. Mod slutningen (af sæsonen, red) så jeg noget komme, men ikke denne nådesløshed. Også måden, han sagde det på. Og så går der en masse ting gennem dit hoved, når du får en sådan besked.

– Jeg havde stadig en kontrakt, min familie var glad, det var mit 11. år i England. Vi elsker at bo i England. Hvad nu?

– Mine børn går i skole, de har deres venner og alt. Så på et par sekunder flyver alle disse ting igennem hoved. Hvordan reagerer du på det?

– Jeg sagde: ‘Vi vil se, hvad der sker. Det er din mening. Men jeg har en kontrakt, og jeg er glad i England og i Manchester United. Så vi får se, hvad der sker’. Jeg rejste mig, rystede hans hånd og gik.

Van Persie uddyber, hvordan han senere måtte betragte sine holdkammerater fra bænken i træningskampene op til 15/16-sæsonen. Alt imens han prøvede at påtage sig machorollen for facadens skyld.

– På vej hjem tænkte jeg: ‘Okay, det er hårdt. Hvordan reagerer du på en sådan besked?’. “Det brutalt, så hårdt, så direkte. Og så fløj der masser af ting gennem mit hoved, og vi begyndte pre-sæsonen. Jeg fik ikke lov til at spille 11 vs 11, men fik i stedet en bold og besked om at passe mine egne ting og sager.
– Så du prøver at forblive rolig, forblive kølig, men der sker så meget. Du spiller macho-kortet. ‘Det påvirker mig ikke’, men det gør det. Det påvirker mig, min familie og min karriere. Meget.

– Men jeg prøvede at forblive kølig, men det var måske på det tidspunkt, at det havde været godt at tale med nogen uden for min inderkreds, men jeg var for stædig til at gøre det.

– Hvis jeg kigger tilbage på det nu, var der et par tidspunkter i min karriere, hvor jeg burde have gjort det, fortæller Van Persie.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Maguire: Vi vil være titeludfordrere

Næste artikel

Holdet bag OT.dk: Emil Jørgensen

ANNONCE