Van Gaal hylder anfører Rooney

Aftenens kaptajn blev efter sejren over Liverpool kåret til turneringens spiller. Louis van Gaal kunne ikke være mere enig i den vurdering.

Natten til tirsdag dansk tid sikrede Manchester United sig deres første trofæ under Louis van Gaal, efter at de slog rivalerne fra Liverpool 3-1. Den hollandske træner var tilfreds med aftenens sejr, men lægger ikke for meget i sølvtøjet.

– Det er fedt for vores fans i USA, men også dem derhjemme, at vi slog Liverpool. Jeg synes vi gav stor fornøjelse til vores fans, hvilket er vigtigt. Det er selvfølgelig sjovere at vinde end at tabe i pre-season, men den vigtigste kamp er den mod Swansea City. Det er den kamp vi skal vinde, sagde van Gaal til klubbens hjemmeside efter kampen.

Efter en noget rodet første halvleg, fik “de røde djævle” bedre tag på Liverpool efter pausen, blandt andet takket være Wayne Rooneys femte mål på denne pre-season. Og Van Gaal måtte indrømme, at han har været yderst tilfreds med Rooney, som blev kåret til turneringens bedste spiller.

– Han er altid en vinder. Jeg synes han fortjente at vinde prisen, da han både har lavet en masse assists og scoret mål. Men vi forsvarede også godt – der er en del forsvarsspillere, der også kunne have fået prisen.

– For Rooney var målet meget vigtigt. Det var et vidunderligt mål – hvis du ser på angrebet og hvordan han fik sparket bolden ind mellem målmandens ben, så den ender i hjørnet. Det var også et strålende indlæg fra Chicharito.

Under turen i USA har adskillige spillere prøvet at bære anførerbindet, og van Gaal bekræftede igen, at det hele tiden var meningen, at det skulle gå på rotation. 

– Jeg har hele tiden ledt efter muligheder for at give spillere anførerbindet. I dag spillede Rooney 90 minutter for første gang. Fletcher har allerede gjort det to gange, hvorfor han var kaptajn. Cleverley spillede også to halvlege, var forklaringen fra hollænderen, der dermed ikke har besluttet sig for den endelige arvtager til Vidic endnu.

 

Forrige artikel

Rooney og co. sænkede Liverpool

Næste artikel

Van Gaal opdaterer om skader

ANNONCE