Usynlig offensiv og solid defensiv gav et point i Holland

Der var ikke meget pondus på modstandernes banehalvdel, men til gengæld var der heller ikke meget, der slap forbi bagkæden. United og AZ delte i porten torsdag aften.

United ligger fortsat i spidsen af Europa Leagues gruppe L efter 0-0 mod AZ Alkmaar i en kamp, hvor Ole Gunnar Solskjærs mandskab ikke kom med ret meget offensivt men stod bundsolidt defensivt.

United havde fra kampens start svært ved at spille sig igennem det høje pres, som AZ Alkmaar mødte holdet med helt fra bagkæden.

Alt for mange gange blev bolden smidt væk midt på banen, og et par gange var det ved at blive farligt.

Det blev det eksempelvis, da værterne efter 10 minutter faktisk havde bolden i mål, hvorefter der blev fløjtet for offside.

Når United engang imellem var farlige i løbet af de første 45 minutter, kom det fra højre side, hvor Diogo Dalot kom frem til flere gode indlæg.

Endnu mere lovende blev det, når Daniel James fik bevæget sig med ud på højresiden fra sin besynderlige position som frontangriber, hvilket gav en ekstra mulighed for Dalot.

Det blev dog ikke til scoringer fra nogen af holdene i første halvleg.

Anden halvleg begyndte lige så chancefattigt som første. Og langt hen ad vejen var det egentlig en langgaber, seerne på Eurosport 2 var vidner til.

United bød ikke ind med meget offensivt, og AZ Alkmaar så længe ud til heller ikke at gøre det, men med godt 25 minutter igen lagde hollænderne pludselig et tungt pres på de Geas mål.

Det kastede flere afslutninger af sig og Uniteds spanske målmand måtte en enkelt gang ud og hænge for at nå et langskud.

Presset fortsatte i et kvarters tid, indtil det blev afbrudt af et kald på straffespark fra Marcus Rashford, som så ud til at blive væltet af en glidende forsvarsspiller på baglinjen. Men sådan så kampens dommer ikke situationen.

Derefter løb kampen en smule ud i sandet via en masse mistede bolde og rodede tacklinger.

0-0 var i sidste ende et fair resultat, og det betyder, at United har fire point for de første to kampe i gruppen.