United vinder 2-1 efter medrivende opgør mod Everton

Paul Pogba og Anthony Martial var særligt i fokus, da United vandt på hjemmebane med 2-1 over Everton.

Old Trafford dannede rammen for aftenens opgør mellem Manchester United og Everton i Premier Leagues 10. spillerunde, og det skulle vise sig at blive et ganske medrivende opgør. Hjemmeholdet skulle forsøge at revanchere sig fra midtugens nederlag på eget græs til Juventus i Champions League, mens udeholdet gik ind til opgøret som ubesejret i de seneste 4 kampe.

Mourinho havde foretaget en enkelt udskiftning i startopstillingen i forhold til midtugens opgør mod Juventus; holdets topscorer og normale førstevalg på angrebsposten, Romelu Lukaku var blevet ofret og erstattet i front af Marcus Rashford.

Det betød, at der også var blevet plads på midtbanen til brasilianske Fred, som ellers ikke har været i aktion for United siden 3-1 nederlaget til West Ham for godt en måned siden.

Ellers var det til gengæld de samme 11, som havde startet de to foregående kampe, og noget kunne altså tyde på, at Mourinho så småt er ved at finde frem til sin idealopstilling.

Kampen blev indledt med et minuts stilhed for at markere det tragiske helikopterstyrt lørdag aften efter Leicesters kamp mod West Ham og også til ære for de faldne soldater ved første verdenskrig i anledning af Remembrance Sunday – den sidste kampdag på Oldtrafford inden Remembrance day, den 11. november.

Livlig start

Stilheden blev dog hurtigt afløst af fuld fart og højt tempo, da kampen endelig blev fløjtet i gang. Begge hold virkede energiske fra kampens start og kampen bølgede frem og tilbage i begyndelsen af opgøret uden, at det dog kastede de store oplagte chancer af sig.

Første reelle afslutning på mål falder efter et kvarter, hvor Evertons Andre Gomes kommer frem til et hovedstød – men lige i favnen på David de Gea.  Et par minutter senere var det så Manchester Uniteds tur til at sende et hovedstød mod mål. Martial sender et indlæg ind mod Mata, men nøjagtigt som med Gomes’ hovedstød et par minutter tidligere ender hovedstødet lige i hænderne på målmanden.

Hovedstødet markerer dog indledningen på en god periode for Manchester United, hvor særligt hjemmeholdets franske kantspiller, Anthony Martial for alvor begynder at røre på sig. Små fem minutter senere kommer Martial til en afslutning på mål, hvor Evertons engelske landsholdskeeper, Jordan Pickford må sende den ud til hjørne.

Få minutter senere er Martial igen på spil. Franskmanden udfordrer senegalesiske Idrissa Gana Gueye i venstreside af straffesparksfeltet. Martial kommer forbi senegaleseren, som til gengæld tager benene på Martial og kampens dommer Jonathan Moss reagerer prompte ved at pege på pletten og dømme straffespark til hjemmeholdet.

Paul Pogba tager sig af straffesparket og efter sit karakteristiske tilløb skyder franskmanden lige på Pickford, som dog sender den retur ud til Pogba, som i anden omgang let kan sparke bolden ind til hjemmeføring på 1-0.

Manchester United i kontrol

Føringen giver for alvor Manchester United tro på tingene og hjemmeholdet begynder lidt efter lidt at sætte sig solidt på opgøret.

Efter en halv times spil lægger en særdeles veloplagt Pogba en fremragende bold bag om Evertons forsvar ud til Martial i venstresiden af feltet, som efter nogle smarte finter lægger den tilbage til Pogba, der afslutter på mål. Pickford redder og parerer bolden ud til en helt fri Rashford, som let kan trille bolden i mål. Rashford er dog offside, og målet bliver derfor korrekt underkendt.

Everton forsøger at bide fra sig, men udeholdet mangler både kvalitet og skarphed og kommer kun sporadisk frem til farlige afslutninger.

Efter 36 minutter kommer islandske Gylfi Sigurdsson til et hovedstød men uden at volde de Gea problemer.

5 minutter senere er det den tidligere Arsenal-spiller, Theo Walcotts tur til at true Uniteds forsvar. Men kantspillerens afslutning er uden kvalitet og lige i favnen på David de Gea.

Lidt mere kvalitet var der i afslutningen fra Walcott et par minutter senere, da han denne gang sender en afslutning afsted, som tvinger de Gea til at parere bolden ud til hjørnespark.

Tættere kommer Everton dog ikke på et udlignende mål inden pausen og United kan dermed fortjent gå til pause med en føring på 1-0.

Anden halvleg indledes med en ganske farlig afslutning fra Evertons bedste spiller, Richarlison. Men Uniteds keeper er på plads og redder forsøget.

Kort efter slår United igen. Pogba finder Martial med en aflevering på kanten af feltet og Martial skyder resolut første gang med en følt skruet afslutning i det lange hjørne, hvor han passerer en chanceløs Jordan Pickford i Everton-målet.

2-0.

Manchester United spiller til tider fremragende bold i anden halvleg og har flere gode afleveringssekvenser, hvor man kombinerer sig igennem Evertons forsvar. Et sådant angreb finder blandt andet sted efter 57 minutter, hvor en storspillende Juan Mata finder Paul Pogba i feltet, som får sendt en kvalificeret afslutning afsted, men Pickford får sendt den ud til hjørne.

Manchester United virkede for alvor sprudlende, men få minutter senere er Everton dog tæt på en reducering. Richarlison spiller bolden bag om Ashley Young og finder en helt fri Bernard, som efter ellers at have driblet forbi de Gea sparker bolden i sidenettet.

United tager øjeblikkeligt til genmæle og Juan Mata lægger i det efterfølgende angreb en gudeaflevering over Evertons forsvar og spiller Marcus Rashford helt fri foran mål – men alene med Pickford sparker Rashford lige på målmanden.

Med 25 minutter igen erstattes Marcus Rashford så med Romelu Lukaku.

United slipper gashåndtaget

I de efterfølgende minutter kommer Everton frem til et par chancer og i det 71’ minut sender en storspillende Richarlison bolden ud i højre side til Evertons højreback Seamus Coleman, som pludselig er helt fri til skud mod mål, men ireren sender bolden snært over de Geas mål.

United begynder så småt at være en smule nonchalant i deres tilgang og efter 75 minutter mister Pogba bolden efter at have spillet lidt for smart. Det sender Richarlison afsted mod mål efterfulgt af Smalling, som går ned i en hasarderet tackling på brasilianeren i straffesparksfeltet. Richarlison får prikket bolden forbi Smalling, hvorefter forsvarsspileren saver Richarlison midtover og Jonathan Moss har intet andet valg end at pege på pletten nok en gang.

Straffespark til Everton.

Det tager Sigurdsson sig stensikkert af og reducerer dermed til 2-1. Smalling ser efterfølgende ud til at være blevet skadet i sekvensen og Marcos Rojo, som endnu ikke har været i aktion i sæsonen gør sig klar til at komme ind. Smalling ender dog med at blive på banen og Rojo må dermed have sin sæsondebut til gode.

United fomår at genvinde kontrol over kampen og i overtiden får Martial så chancen for at lukke og slukke, da Fred spiller ham helt fri med Evertons målmand, men franskmanden brænder. Det bliver samtidig Freds sidste aktion i opgøret, da han bliver erstattet af Jesse Lingard.

Dybt inde i overtiden har Everton muligheden for at udligne, da de får et hjørnespark, hvor de sender deres målmand med frem i feltet. United får dog blokeret og da Sigurdsson efterfølgende sender bolden langt over mål kan Smalling og co. ånde lettet op.

United vinder kampen 2-1.