United ude efter straffespark

Det blev en lang aften på Old Trafford for Manchester United, som måtte overgive sig til Middlesbrough.

Manchester United skulle her til aften forsøge at spille sig videre i Liga Cuppen mod Middlesbrough. I sidste runde blev det til en sikker sejr over Ipswich Town, og alt andet end en gentagelse af det resultat ville da også kunne betragtes som en mindre fiasko.

Louis van Gaal havde til kampen valgt at give chancen til blandt andet Romero, Fellaini, Lingard, Pereira, Memphis og Wilson. Man må sige, at kampen på forhånd så ud til at være en glimrende mulighed for dem alle til at bevise deres værd for manageren.

United lagde som forventet ud med at have bolden det meste af tiden, det første stykke tid var det dog ganske ufarligt boldflytteri på midten af banen. Udebaneholdet viste dog også flere gange prøver på det hurtige kombinationsspil, som har kendetegnet holdet under Karanka. Kampens første store chance kom til Middlesbrough efter et hjørnespark, hvor Friend var meget tæt på at gøre det til 1-0, men Romero afværgede for hjemmeholdet. Det var den første store advarsel om, at Middlesbrough altså var kommet efter sejren på Old Trafford.

Memphis prøvede og prøvede i første halvleg, men det var stadigt tydeligt for alle, at den unge spiller manglede den sidste skarphed i spillet. De vævre driblinger blev forsøgt gang på gang, men helt godt blev det aldrig. På et tidspunkt havde han en glimrende mulighed for at udfordre i en fordelagtig position, men det gik simpelthen for langsomt. Lingard i den anden side virkede skarpere og hurtigere på fødderne i de første 45 minutter.

Uniteds største chance i første halvleg kom til Fellaini med fem minutter igen af halvlegen. Den store belgier tog den fint ned, men det efterfølgende skud blev desværre blokeret. Få øjeblikke senere havde gæsterne en glimrende skudchance, som Romero flot fik vippet over målet til hjørnespark.

Efter tamme 45 minutter, forventede de fleste, at United ville komme med en del mere i anden halvleg. Rooney blev sat ind til at sparke gang i løjerne og måske tanke selvtillid inden weekendens kamp mod Crystal Palace.

Memphis havde anden halvlegs første chance på et langskud. Målmanden fumlede og var tæt på at skubbe bolden i eget mål, men slap med skrækken. United lagde yderligere pres på efter chancen, og det begyndte efterhånden at lugte af mål på Old Trafford. Målet kom – til gæsterne, men heldigvis for Manchester United blev Daley Blinds yderst klodsede selvmål annulleret for offside under stor protest fra Middlesbrough. Sergio Romero var efter 66 minutter ved at lave årets drop. En simpel tæmning sprang fra argentineren, og det var millimeter fra, at bolden kunne trille ind ved nærmeste stolpe. Gæsterne begyndte efter chancen at se meget farlige ud og sad i denne periode på meget af spillet.

Martial kom på banen efter 70 min og var fra stort set første minut en langt større trussel på kanten, end vi havde set i kampen indtil videre. I det 89ene minut havde Lingard en gylden mulighed for at afgøre det hele med et drøn på stolpen, men bolden sprang meget uheldigt tilbage i spil. Middlesbrough kom ligeledes yderst tæt på et par gange til slut med kæmpe muligheder, som Romero dog snuppede. Det hele endte 0-0 og holdene skulle i forlænget spilletid.

Den forlængede blev lidt det samme i den ordinære spilletid. United havde bolden, men kommer ikke frem til det store, mens Middlesbrough satsede på de hurtige omstillinger. Kort før slutningen af forlængelsen havde Pereira en gylden mulighed for at lukke kampen, men sparkede snert forbi. Martial kom også tæt på til sidst, men det hele endte i straffespark.

I straffesparkskonkurrencen viste Middlesbrough, at de havde nerver af stål, og det hele endte med, at United måtte vinke farvel til Liga Cuppen, ligesom Chelsea og Arsenal også måtte i går. Tre brændte straffespark blev for meget, og Middlesbrough kan fortjent glæde sig til næste runde efter en sørgelig præstation fra hjemmeholdet.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her