United ude af FA Cuppen

Kvartfinalen blev endestationen i år for United, da Chelsea sendte Jose Mourinhos mandskab ud af FA Cuppen.

Manchester United er ude af årets FA Cup. Det står klart efter aftenens nederlag i kvartfinalen til Chelsea, der hjemme på Stamford Bridge var en tand for stærke for Jose Mourinhos tropper.

Mens hjemmeholdet udelukkende har fokus på Premier Leage og FA Cuppen, har United også haft travlt i blandt andet Europa League, hvilket muligvis er en del af forklaringen på dagens exit. Men ret skal være ret, Premier Leagues førerhold var stærke og trak det længste strå i en intens fight.

Jose Mourinho havde lidt overraskende valgt at holde fast i den lidt alternative formation fra torsdagens udekamp i Rostov, med Rojo, Jones og Smalling i en bagkæde, med wingbacks samt med Rashford og Mkhitaryan i front.

Gæsterne startede kampen bedst, hjemmeholdet virkede slet ikke til at være i omdrejninger det første kvarters tid. United fulgte Chelseas store kreatør, belgiske Eden Hazard tæt over hele banen, og der blev lavet en række frispark på den lille hurtige tekniker.

Det blev efter små 40 minutters spil for meget for dommeren, der valgte at give Ander Herrera det andet gule kort, og dermed måtte Herrera gå den tunge gang for anden gang i denne sæson, da han også blev vist ud mod Burnley i Premier League tidligere på sæsonen. To noget tynde gule kort til Herrera skal det dog siges.

En lidt hård dom, da frisparket ikke var specielt voldsomt, Hazard gav den lige en ekstra tand i faldet og så var kampen pludselig vendt rundt. Mourinho handlede hurtigt og byttede Mkhitaryan ud med Marouane Fellaini, for at bevare fokus på den solide defensiv.

Rashford havde det svært alene på toppen, og savnede ofte støtte overfor Chelseas store stærke forsvarduo i form af Luiz og Cahill. Det blev dog til en enkelt mulighed for Rashford, der misbrugte en stor friløber i anden halvleg.

Inden da havde Ngolo Kante bragt hjemmeholdet på vinderkurs, da han kort efter pausen sendte et langskud i nettet bag en ellers storspillende David de Gea. United var godt med i kampen indtil udvisningen, men derefter faldt kampen i niveau, da Chelsea fik presset gæsterne i bund, og det var ganske fortjent hjemmeholdet der kom foran.

Mourinho forsøgte at få udligningen til sidst, hvor Jesse Lingard kom ind i stedet for Ashley Young. Det ændrede dog ikke det store på hverken formation eller spil, for det var fortsat Chelsea der havde fuld kontrol over opgøret. United manglede ganske enkelt lederskab inde på banen, hvor ingen af de centrale spillere tog ansvar og gik forrest.

United kan dermed nu fokusere på at nå i top-4 i Premier League, og på videre avancement i Europa League, hvor Rostov kommer på besøg på Old Trafford på torsdag.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Startopstillingen på Stamford Bridge

Næste artikel

- En dommer med fantastisk potentiale

ANNONCE