United tager 2-0-føring med til Hull

På mål af Juan Mata og Marouane Fellaini vandt Manchester United 2-0 over Hull City og tager dermed en forholdsvis komfortabel føring med til returopgøret om to uger.

Med otte sejre i træk i bagagen skulle Manchester United på jagt efter den niende på stribe tirsdag aften. Hull City var modstanderen på Old Trafford, hvor den første af to EFL Cup-semifinaler skulle spilles.

Jose Mourinho havde valgt en stærk startopstilling, men United måtte klare sig uden topscorer Zlatan Ibrahimovic, der sad ude med sygdom. Hull City var hårdt ramt af skader og stillede op med midtbanespillere Tom Huddlestone i midterforsvaret og havde kun seks mand på bænken.

United sad tungt på kampen i første halvleg og var tæt på at komme foran indenfor de første fem minutter. Matteo Darmian fandt Juan Mata lige indenfor feltet, hvorfra han drejede bolden mod mål. Hull-keeper Jakubovic nuppede dog forsøget.

Henrikh Mkhitaryan kom også til en stor chance, da bolden blev spillet fladt ind til ham. Armeneren burde nok have gjort mere, men sparkede forbi mål.

Hull var meget sjældent oppe på Uniteds banehalvdel, men en enkelt gang truede de for alvor. Efter en dødbold headede Diomande på stolpen, og United kunne ånde lettet op. Efterfølgende løftede linjevogteren dog – fejlagtigt – sit flag for offside.

United fortsatte med at dominere, men uden at skabe helt åbne muligheder. Marcus Rashford kom frem til den største chance før pausen, da han var på vej igennem. En Hull-forsvarer kom dog på tværs, og så gik holdene til pause ved 0-0.

Omkring fem minutter efter pausen var Rooney centimeter fra at bringe United foran og samtidig slå Sir Bobby Charltons målrekord for klubben. Anføreren modtog bolden og sparkede fladt mod mål fra en spids vinkel, men bolden sneg sig lige nøjagtigt på den forkerte side af stolpen.

Et par minutter senere kom gennembruddet. Mkhitaryan headede Valencias indlæg mod den fjerne stolpe, hvor Mata dukkede op og bragte United på 1-0.

73 minutter inde i kampen var Pogba tæt på at fordoble Uniteds føring. Franskmanden drejede et frispark over muren, men stolpen stod i vejen for en tomålsføring.

United kunne næppe være helt tilfredse med at tage en snæver føring med til returopgøret efter en kamp, hvor United var klart det bedste hold. Tre minutter før tid kom det vigtige 2-0-mål. Darmian slog bolden i bagrummet til indskiftede Fellaini, der headede Uniteds andet mål i nettet.

Det endte med en 2-0-sejr til United, der tager en komfortabel føring med til returopgøret i Hull om to ugers tid.