United tabte en kvart milliard i andet kvartal

Læsetid
mindre end
1 minute
Læst indtil videre

United tabte en kvart milliard i andet kvartal

08 februar, 2018 - 15:27
Manchester United kommer ud af andet kvartal med røde tal på bundlinjen, men fastholder forventningerne til resten af året.

Ed Woodward ©Getty

Manchester United fortsætter med at udbygge sin toplinje. 

Det dugfriske regnskab for andet kvartal i det forskudte regnskabsår viser således en vækst i omsætningen på 4 pct. til 163,9 mio. pund. Klubben fastholder sine forventninger til toplinjen for hele 2017/18, der vil ende i intervallet 575 mio. pund og 585 mio. pund. 

Alligevel kommer det engelske storhold ud af perioden med røde tal på bundlinjen. Underskuddet på 29 mio. pund, svarende til ca. en kvart mia. danske kroner, skyldes dog ene og alene en regnskabsteknisk nedskrivning på 48,8 mio. pund relateret til en engangs-skattebetaling. 

Underskuddet får ikke konsekvenser for Uniteds planer resten af sæsonen. 

Adm. direktør Ed Woodward fortalte desuden på den efterfølgende telekonference, at salget af trøjer slog rekord i januar. Ifølge The Independent skyldtes det især tilgangen af Alexis Sanchez fra Arsenal. 

Manchester United blev børsnoteret i New York i 2012 af Glazer-familien, der fortsat ejer 90 pct. af aktierne i klubben. Siden da er omsætningen steget markant, mens ejerne samtidig er begyndt at afbetale på den milliardstore gæld, der blev overført til klubkassen i forbindelse med overtagelsen i 2005. 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 - Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19