United taber vigtigt skridt på Emirates

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

United taber vigtigt skridt på Emirates

10 marts, 2019 - 19:26
Efter en uge hvor det lignede, United kunne gå på vandet, hev Arsenal dem dem ned på jorden i London.

Chris Smalling og Ander Herrera ©Getty

For anden gang inden for få dage skulle United forsøge at erobre en europæisk hovedstad, og denne gang var det i London, Uniteds selvtillidssfulde spillere var på jagt efter en sejr.

Det var mod Arsenal, og det var en direkte kamp om Premier Leagues fjerdeplads mod Arsenal, som inden kampen var et enkelt point efter United.

At der var lighed i tabellen kunne også ses i dueller, tekniske præstationer og de chacner, der blev skabt i begge ender. Dog Arsenal indledte kampen bedst, og i de første 10 minutter havde de United godt i sækken. 

Men United kom godt med, og det var Lukaku, der havde kampens første rigtig store mulighed, da han dirigerede et Shaw-indlæg på overliggeren.

Chancerne kom stødt i begge ender, men det var Granit Xhaka den schweisiske midtbanespiller hos Arsenal, der skulle bringe hjemmeholdet i front. Den tidligere Bundesliga-profil sparkede på mål fra 30 meter, og det lignede ikke, bolden skulle volde De Gea problemer. Men det gjorde den. Bolden slog et knæk i luften, og United-målmanden blev fanget på det helt forkerte ben og så halvskidt ud ved Arsenals føringsmål.

En god start for Arsenal og pludselig skulle United jagte. Arsenal har efter denne runde ikke flere top 6-hold, mens United har to, og en Arsenal-sejr er derfor meget værdifuld i kampen om top fire.

Målet ændrede ikke kampbilledet det store. Begge hold forsøgte at komme frem til chancer, og det var en ganske underholdende kamp i det nordlige London. 

I anden halvleg var Arsenal discplinerede, og United formåede ikke rigtigt at bryde dem noget. I stedet kunne Pierre Emerick Aubameyang på et noget tyndt dømt straffespark sparke det afgørende 2-0 mål ind.

Nederlaget betyder, at Arsenal overhaler United i tabellen, og nu har Solskjærs tropper to point op til de Champions League-givende pladser. Med Tottenhams nederlag i går er de kun tre point fra tredjepladsen, så der er stadig alt at spille for og muligheden for Champions League lever fortsat.