United slog Kristiansund i sidste øjeblik: Brændte chancer på stribe

Manchester United brændte og brændte, men et straffespark til allersidst i kampen gav alligevel en 1-0 sejr over Kristiansund.

Der var feststemning i den norske nationalarena, Ullevaal, da Manchester United og nationalskatten Ole Gunnar Solskjær kom på besøg tirsdag aften.

Festen, som ellers flere gange tegnede til at blive rigtig god, var alligevel lige ved at ende som en fuser, da United ikke før til allersidst formåede at udnytte bunkevis af chancer og spilovertag kampen igennem.

For efter de første 15 minutter, hvor nordmændene bed fra sig og viste, at gæsterne ikke skulle regne med bare at vade hen over dem, stod den stort set på power play resten af kampen.

United-spillerne sværmede om modstandernes felt, og især Scott McTominay var med i mange gode, offensive aktioner.

Også Marcus Rashford var noget af en mundfuld for forsvarerne, men ind ville bolden ikke.

Holdene endte med at gå til pause med 0-0, hvilket virkede grotesk med antallet af chancer in mente.

Derfor var det ingen andre end Phil Jones, der stod for halvlegens klare højdepunkt, da han på et hjørnespark efter 10 minutter forsøgte at saksesparke bolden i mål, men måtte se afslutningen reddet af sin egen hånd.

Anden halvleg startede på samme måde, som den første sluttede. Med massivt pres på Kristiansund-målet.

Efter en times spil blev hele startelleveren skiftet ud. Hele holdbytter er i øvrigt noget, Solskjær har benyttet sig meget af i denne pre-season. Det betød spilletid til flere af akademispillerne, da både Greenwood, Chong og Tuanzebe kom på banen.

De to førstnævnte var på spil mange gange i hver sin side gennem de sidste 30 minutter, men præcis som for resten af truppen, ville bolden bare ikke i mål.

Aftenens på det tidspunkt måske største bifald kom med fem minutter tilbage, da 19-årige Noah Solskjær kom på banen og lige fik et par opmuntrende ord og et håndslag af selveste manageren for Manchester United, Noahs far.

Paul Pogba, der var blandt dem, som kom på banen efter den første time blev mere og mere nærgående, og han var også en stor del af forløsningen, da den endelig kom i tillægstiden.

Her sendte han en dyb stikning til Juan Mata, som modtog og blev nedlagt af Kristiansund-keeperen. Det gav et straffespark, som han selv udnyttede og dermed afgjorde kampen i sidste øjeblik.