United slog CSKA og vandt gruppe A

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

United slog CSKA og vandt gruppe A

05 december, 2017 - 22:35
United er gruppevindere efter 2-1-sejr over CSKA Moskva. Holdet kom ellers bagud men fik vendt kampen på en stærk periode i anden halvleg.

Marcus Rashford ©Getty

“De Røde Djævle” skulle bare undgå et stort nederlag for at sikre sig videre deltagelse i Champions League som gruppevindere. Til den opgave havde Jose Mourinho fundet plads til Luke Shaw, der ellers har været langt fra førsteholdet i denne sæson.

United startede kampen med et mønsterangreb, da Lukaku efter kun tre minutter sendte Rashford i dybden på kanten af det russiske felt. Rashford udplacerede Akinfeev i CSKAs mål, men desværre gik afslutningen på stolpen og blev derefter clearet. 

CSKA Moskva havde ellers en del boldbesiddelse i begyndelsen af kampen, men gæsterne havde svært ved at blive farlige. I stedet blev det i den anden ende til en del omstillinger og et hav af hjørnespark.

Mod slutningen af halvlegen forsvandt det spilovertag, som United ellers havde fået opbygget, og i første halvlegs allersidste minut måtte holdet indkassere det første mål på hjemmebane i dette års Champions League. Den russiske hovedstadsklub fik en omstilling i højre side af banen, der endte med et fladt indlæg, som Vitinho fik afsluttet på, og via Dzagoevs ryg gik bolden i mål. Det lugtede af offside, men Daley Blind lå bag baglinjen og ophævede den. Luke Shaw kom i denne situation til at se lidt uheldig ud, da han pludselig stod alene i feltet, mens Vitinho var løbet i en helt fri position.

I anden halvleg startede Rashford på lige så farlig vis som i første halvleg. Efter en god tur gennem CSKA-forsvaret kom han frem til en god afslutning, som Akinfeev dog fik pareret.

Det skulle blive begyndelsen til et tung United-pres mod Stretford End, og efter 64 minutter gav det pote, da Pogba sendte bolden ind mod Lukaku i feltet. Angriberen brugte sin fysik til at holde sin oppasser væk, og med en enkelt berøring fik han skubbet bolden i mål.

Allerede minuttet efter måtte Akinfeev igen hente bolden ud af målet. Denne gang var det Rashford, der scorede med et hårdt hug med venstrebenet. Rashford modtog bolden via et elegant Mata-vip over forsvaret. 

Derefter faldt kampens tempo markant - måske fordi Basels føring i Portugal betød, at CSKA Moskva end ikke med en sejr ville kunne nå andenpladsen. Derfor går United og Basel videre til knockoutfasen i februar. Der er lodtrækning mandag den 11. december.

I løbet af anden halvleg blev der spilletid til både McTominay og Tuanzebe, og det blev til 90 minutter for Luke Shaw, der dog så træt ud mod slutningen.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19