United sejrede til sidst

En overtidsscoring fra Marouane Fellaini sikrede Manchester United en 1-0-sejr og dermed videre avancement i Champions League efter en rædselsfuld kamp mod Young Boys.

Det holdt hårdt. ”De røde djævle” trak os igennem endnu 90 målløse minutter, før den korthårede Marouane Fellaini med en meget vigtig scoring sørgede for, at Young Boys-fansene kunne rejse slukørede hjem, og at den Uniteds næste Champions League-kamp mod Valencia er uden betydning. Jose Mourinhos tropper er videre til ottendedelsfinalerne.

På forhånd var presset stort. United gik ind til kampen med et skuffende 0-0-resultat mod Crystal Palace i ryggen, og manager Jose Mourinho reagerede ved at bænke to af holdets største stjerner: Paul Pogba og Romelu Lukaku.

I stedet startede Fred og Marcus Rashford.

– Folk spørger altid efter Rashford. Nu kan de ikke klage over, at Rashford ikke spiller som 9’er. Og de kan heller ikke brokke sig over, at Fred aldrig spiller, sagde Mourinho til BT Sport før kampen.

Allerede efter fire minutters spil fik Rashford mulighed for at takke for tilliden med et mål, da englænderen var i en en-mod-en-situation med Young Boys’ målmand David von Ballmos. Masser af tid, masser af plads – men symptomatisk for hans seneste form, sparkede Rashford den over mål. Mens angriberen ærgerede sig, zoomede kameraerne ind på Mourinho, der med korslagte arme og ryggen til banen stod og rystede på hovedet.

Spilovertag uden skarphed

Hjemmeholdet satte sig hurtigt tungt på kampen, men manglede skarpheden på den sidste tredjedel af banen. Gang på gang missede afgørende aflevering eller afslutning, når United prøvede at spille sig igennem, og tit stod der Rashford på fejlene.

Til den unge mancunians ros bør det nævnes, at alt United-spil der var i nærheden af at blive farligt, havde ham i hovedrollen. Desværre traf han den forkerte beslutning og afsluttede forkølet, da han skulle have spillet kammeraten Jesse Lingard efter 14 minutter, hans frispilning til Marouane Fellaini efter fine driblinger var for upræcis, og hans skævert af et spark på mål i slutningen af halvlegen, lignede han ikke en gang selv en, der troede på.

Young Boys havde flere omstillingsmuligheder, men gang på gang var det enten en ”alt-eller-intet”-fremadstormende Phil Jones, der kom i vejen, eller manglen på kvalitet, der forpurrede det for schweizerne.

Den største oplevelse i første halvleg var nærmest Young Boys’ medrejsende fans, der i skikkelse af en stor, firkantet gul mur sang Old Trafford bagover. Hjemmebanepublikummet, som sandt for dyden heller ikke har været velsignet med god fodbold på det seneste, kunne kun høres, da de sang om Eric Cantona i midten af første halvleg.

Ham var der ingen af på banen. Og Manchester United gik til pause på vej mod en kedelig rekord: Tre hjemmekampe i streg i en europæisk turnering uden at komme på tavlen.

Frygtede gentagelse

United startede anden halvleg, som de var sluttet første. De kom frem til situationer omkring Young Boys’ felt, der kunne have udviklet sig, hvis det ikke var fordi, at de offensive spillere var brodløse som honningbier.

Hvis Marcus Rashford og Marouane Fellaini havde haft en intern konkurrence om, hvem der kunne brænde den største chance, skulle de have haft jury til at afgøre det. Begge skyldte de efterhånden et mål – Fellaini for en afbrænder i det 55. minut, hvor Jesse Lingard fik provokeret Young Boys-keeperen til smide bolden ud for fødderne af belgieren, der hamrede den langt over.

Fred prøvede flere gange at bringe fart i midtbanen, men det så svært ud med Nemanja Matic ved hans side. Alligevel var det brasilianeren, der sammen med Lingard måtte lade livet på banen efter en times spil, hvor Jose Mourinho satte de to bænkede stjerner på banen.

Paul Pogba og Romelu Lukaku gjorde imidlertid ikke en kæmpe forskel, og det lignede mere og mere det, som vi alle så i lørdags. Et ugideligt Manchester United-hold uden tænding og fandenivolskhed, ude af stand til at sætte udeholder under pres.

Efter 70 minutter måtte David de Gea diske op med en sand mirakelredning på et afrettet forsøg, der både ramte Chris Smalling og Young Boys-spilleren Kevin Mbabu på vejen. Målteknologien viste, at bolden var så tæt på at være i kassen, som det nærmest er muligt, uden den er det.

Mod slutningen kom United frem til et par løse chancer efter nogle desperate, lange bolde, og mens publikum så småt forlod stadium, tænkte jeg, at det bedste ved kampen bag skærmen havde været, at Jan Mølby ikke kommenterede den.

Med 0-0-resultatet var United nødt til at vinde i Valencia i sidste runde, men heldigvis blev det aldrig aktuelt. En lang bold til indskiftede Lukaku blev headet videre til Marouane Fellaini, der viste fin boldomgang med en forsvarer i ryggen og huggede den tørt i kassen. 1-0 og Mourinho fejrede det ved at smadre en hel stak vandflasker.

Det får han nok en bøde for. But who cares – United er videre i Champions League.

ÅRETS STORE FEST FOR UNITED-FANS: PETE BOYLE PÅ DEN GLADE GRIS 1. DECEMBER