United sejrede i sæsonens første kamp

Manchester Uniteds første modstander i sæsonen hed Leicester, hvem de trak sig sejrrigt imod.

Manchester United startede kampen på Old Trafford med højt tempo og direkte spil. Det gav kredit efter blot to minutter, hvor et skud fra Alexis Sanchez blev ramt af en forsvarsspiller med hånden fra Leicester. Dommeren var ikke i tvivl – straffespark til United. Pogba tog sig af straffesparket, og efter et noget aparte tilløb sparkede han bolden køligt ind bag en chanceløs Kasper Schemeichel. Perfekt start for den nordengelske klub!

United fortsatte med at være aggressive i nærkampene dog uden at teste den danske målmand i Leicesters mål. Som minutter gik, overlod United initiativet til Leicester, som havde svært ved at skabe chancer mod et vel positioneret United-hold. Generelt fungerede rigtigt mange ting på midtbanen, men tingene på den sidste tredjedel af banen haltede tingene en smule.

Under årest pre-season praktiserede United en afventende taktik med blik på at slå en hurtig kontra, og sæsonens første kamp var ikke anderledes.

Efter de første 20 minutter gik begge hold lidt ned i tempo. United forsøgte at kontrollere kampen, hvilket gav Leicester mere plads med bolden. Efter 28 min gav det en kæmpe chance til gæsterne, hvor David de Gea måtte vise klassen.

Ved halvlegen lød boldbesiddelsen 53% i Leicesters favør.

Efter pausen skiftede holdene til at have denne lidt afventende taktik, uden for alvor at være farlige i modstanderens felt.

I 75 minut blev David de Gea testet, i en situation hvor der kunne argumenteres for et frispark til Luke Shaw. Spanieren viste sig dog at være klar.

Et par minutter senere opstod der en kæmpe chance til indskiftede Romelu Lukaku, som var blevet spillet fri af en skidt spillende Sanchez. Schmeichel kom hurtigt ud af målet og reddede for Leicester.

Spillerne for begge hold virkede trætte, og det betød at tilfældigheder i spillet blev en faktor. Og det var netop en tilfældighed, som gjorde at Luke Shaw i det 83 minut kunne gøre det til 2-0. En scoring som i øvrigt var englænderens første i Premier League. Målet fik selv den ellers så normalt afdæmpet José Mourinho til at juble.

I de døende minutter opstod der endnu en tilfældighed, denne gang faldt det dog ikke ud til Uniteds fordel. Et indlæg sejlede ind gennem forsvaret og ramte stolen, og hvem andre end Jamie Vardy stod klar ved riposten. 2-1.

Det åbnede kampen på ny. Tiden løb dog ud for Leicester, hvilket betød at United tog den første sejr i sæsonens første kamp.