United sejrede i hård fight på Selhurst Park

Manchester United vandt en uhyre vigtig 2-0-sejr på udebane mod Crystal Palace på mål af Marcus Rashford og Anthony Martial.

Torsdag aften drog Manchester United mod det sydlige London for at møde Crystal Palace, og var på jagt mod hævn fra seneste Premier League-kamp mod Southampton, som endte med et bittert, uafgjort resultat i sidste minut, men også på jagt mod hævn fra sidst, de to mandskaber mødtes, da Crystal Palace besejrede Manchester United med 2-1 på Old Trafford i tredje spillerunde.

Denne gang så de røde fra Manchester anderledes formstærke ud, hvor det altså ikke var blevet til et nederlag i 18 kampe før dysten på Selhurst Park, og det var helst en stime, der skulle udbygges til 19 kampe.

Det var første gang i seks kampe, at Ole Gunnar Solskjær rystede posen i Premier League-regi, hvor Timothy Fosu-Mensah gjorde comeback for første gang siden 2017 for Manchester United, der erstattede Luke Shaw, der blev skadet mod Southampton, og derudover fik Nemanja Matic en pause, som gjorde plads til Scott McTominay.

Aaron Wan-Bissaka skulle også besøge sit gamle stadion for første gang siden skiftet til United, og han fik ikke længe til at vænne sig til tanken, for der var knapt spillet et minut, før værternes farligste spiller, Wilfried Zaha, udfordrede ham fint og fik afsluttet mod David de Gea, men spanieren fik pareret bolden ud af farezonen.

Crystal Palace startede med god energi og fint gåpåmod, men efter startfasen kom United bedre og bedre med. Efter omtrent ti minutters spil var der to eksempler på to minutter, hvor et Bruno Fernandes ramte Harry Maguire på hjørnespark, men begge forsøg endte uden scoringer.

Palace kom en smule med i kampen efter det, hvor kampen – dog i langsomt tempo – bølgede frem og tilbage, inden Anthony Martial efter en halv times spil tog sagen i egen hånd, driblede to Palace-forsvarere og sendte bolden på tværs til Mason Greenwood, der var klar til at hamre bolden ind, som han plejer at gøre, men teenageren helkiksede sit skud og bolden gik ud til målspark.

Fem minutter før pausen var det ved at gå galt for United, da Lindelöf tog helt fejl af en fejlaflevering fra en Palace-spiller, som endte foran Jordan Ayew, som sparkede på mål, men heldigvis for United var David de Gea vågen og fik bokset bolden sikkert væk.

I første halvlegs tillægstid fik United dog endelig hul på bylden, da Bruno Fernandes fik ført bolden fremad, hvor han efter en et-to-kombination med Anthony Martial fik sendt bolden videre til Marcus Rashford, som med en Zlatansk stopfinte fik snydt både forsvar og målmand, og kunne derefter lægge bolden i et halvtomt mål, og dermed fik United et forløsende 1-0-mål kort inden pausen.

I optakten forudsagde vores skribent, at man skulle lade være med at lave frispark tæt på eget felt, men efter 47 minutters spil fik Palace alligevel et, som Luka Milivojevic tog sig af. Frisparket var der ikke meget fart på, men den sad helt oppe i hjørnet – dog var David de Gea helt ude med fingerspidserne og lavede en flot redning, som sikrede United en pauseføring på 1-0 – måske en smule mod spil og chancer.

Efter halvlegen blev Crystal Palace lukket ind i kampen igen, hvor Wilfred Zaha fik udfordret Wan-Bissaka, sendte bolden på tværs over feltet til Jordan Ayew, der gled bolden i kassen bag David de Gea til en fortjent 1-1-udligning – dog før VAR kiggede på situationen, hvor Ayew var offside med den mindste margin, man kan forestille sig. Et wake-up call for United.

Herefter bølgede det – igen – frem og tilbage. Igen var det Anthony Martial, der var katalysatoren bag en United-chance, hvor han udfordrede Palace-forsvaret fint og sendte bolden videre til Rashford, som dog afsluttede forkølet på en chance, der skulle have blevet til mere, og Vicente Guaita reddede sikkert.

Efter små 75 minutter fik Bruno Fernandes en ultimativ mulighed for at lukke kampen, da Marcus Rashford fik bolden i dybden bag Palace-bagkæden og lagde den skråt tilbage mod Bruno Fernandes, som – meget ukarakteristisk for hans start i United – ramte stolpe ud, og kampen var stadig åben.

Lukket blev kampen så to minutter senere, da Marcus Rashford leverede driblinger i verdensklasse, sendte bolden ud til Bruno Fernandes, som sendte bolden ind til Marcus Rashford, som spillede bolden videre første gang til Anthony Martial, som klinisk sendte bolden bag Vicente Guaita til en forløsende 2-0-scoring.

Efter det var kampen mere eller mindre gået i dvale indtil det 89. minut, hvor Wilfried Zaha blev sendt alene med David de Gea, hvor spanieren igen fik afvist et fint Crystal Palace-forsøg. Flot præstation af den spanske målmand, som i den grad fortjente sit clean sheet.

I kampens 11 minutter lange tillægstid fik United presset en smule mere på og tog kontrol over kampen, men United vandt kampen 2-0 i en hårdt tilkæmpet sejr.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Startopstilling: Fosu-Mensah og McTominay glider ind i startopstillingen

Karakterer: Angrebsduo og De Gea bedst