United-sejr på Riverside

Det var efterhånden ved at være en måneds tid siden, United sidst sejrede i Premier League, men der er nu lagt pres på Liverpool på ligaens fjerdeplads.

Mourinho brugte i dagene efter Rostov-kampen meget tid på at brokke sig over Uniteds hårdt pressede kampprogram. Det var også noget, dagens startopstilling bar præg af.

Endnu en gang spillede Mourinho med tre mand i bagkæden. Valencia og Young var på de to backpladser og skulle stå for holdets bredde. I starten gav det lidt problemer i Uniteds højreside. Det virkede ikke, som om Bailly og Valencia var helt enige om, hvor offensiv Valencia skulle være.

Det var længe en lige affære med fine chancer i begge ender. United havde ofte held med at få sendt Rashford afsted i dybden. Den unge englænder var betydeligt hurtigere end sin direkte oppasser, Bernado, og det forsøgte United ofte at udnytte.

Med Fellaini på banen har man også altid et våben i luften. Det ved rutinerede Ashley Young, og efter en halv times spil rette han sit missil mod den lange belgier på bagerste stolpe. Fellaini var blevet matchet med den tidligere United-spiller Fabio, og det var altid et umage par. Fellaini kunne uden besvær heade bolden ind til 1-0.

Det fik United til at trække lidt i håndbremsen, og den sidste del af første halvleg sluttede lidt for meget på Middlesbroughs præmisser. Hjemmeholdet havde et par fine muligheder, uden det dog for alvor var farligt.

I anden halvleg var billedet det samme. Holdene skiftedes til at have deres gode perioder, men de store chancer udeblev. Nedtryknigstruede Middlesbrough blev nødt til at forsøge at jagte et udlignende mål, og det gav kontramuligheder for United.

Midt i halvlegen fik Jesse Lingard bolden midt på banen. Englænderen, der er dejlig direkte i sit spil, tog turen mod mål. Rashford og i særlig grad Mata lavede fine løb omkirng Lingard. Midtbanespilleren havde dog kun blik for målet, og han bankede bolden i mål fra tyve meters afstand. 2-0 til United.

Hurtigt tog Mourinho konsekvensen af at være kommet foran med to. Sejren skulle bare køres hjem. Mata blev skiftet ud med Marcos Rojo. Pludselig lignede det, United spillede med en seksback-kæde.

Middlesbrough ville dog ikke lægge sig ned og pressede på mod David de Geas mål. Med et kvarter igen fik de held med deres bestræbelser. En bold i feltet fik lov at hoppe og springe, og Chris Smalling formåede ikke at baksere den væk. Det udnyttede Rudy Gestede til at reducere til 1-2.

Nu var alle ingredienser til, at det kunne slutte som en neglebider, og det var da også Middlesbrough, der fortsatte med at være spilstyrende. De formåede dog ikke for alvor at blive farlige. I stedet fik United i overtiden en kontramulighed. Her kunne Antonio Valencia lukke og slukke opgøret efter en fejl fra Vicor Valdes.

United vandt dermed 3-1 på Riverside og står nu med gode muligheder for at nå top fire.