United ramt af West Hams hammer

Manchester United tabte her til eftermiddag 2-0 ude mod West Ham og misser dermed muligheden for at holde fast i sin 4. plads, som West Ham, med sejren i dag, nu i stedet indtager.

Manchester United skulle forsøge at generobre sin placering i top-4, da de her til eftermiddag gæstede London Stadium, hvor West ham slog dørene op til en såkaldt 6-points kamp. De to hold lå nemlig inden dagens møde side om side i tabellen med 8 point hver, og der var således lagt op til et, på papiret, tæt opgør.

Bournemouth havde med en sejr fredag aften over Southampton forvist de røde djævle til en foreløbig 5. plads i tabellen, og der var dermed pres på United for at sikre sig en sejr over West Ham, hvis man ville bevare sin Champions League-givende placering.

United blev så sent som i torsdags mindet om sin placering uden for top-4 i seneste sæson, da man torsdag aften tog imod Astana FC i Europas næstfineste klubturnering.

Og skønt, der må formodes at være fuldt fokus på at sikre sig avancement i Europa League, kunne prioriteringsrækkefølgen da også tydeligt aflæses i de respektive startopstillinger, som United stillede op med til henholdsvis kampen i torsdag og kampen i dag.

Hvor spillere som Mason Greenwood, Angel Gomes og Tahith Chong, havde fundet vej til startopstillingen mod Astana, var der til dagens kamp roteret på 9 ud af 11 pladser. Der var således kun givet genvalg til Nemanja Matic og Marcus Rashford, mens de øvrige sædvanlige førsteholdsspillere var tilbage i start-elleveren, heriblandt Daniel James, som ellers måtte udgå med en skade i seneste Premier League-kamp mod Leicester.

Det var til gengæld ikke meget man så til den walisiske landsholdsspiller i begyndelsen af dagens opgør. I det hele taget var det en noget begivenhedsløs første halvleg, og man skulle helt frem til et kvarts spil, før man fik den første afslutning på mål. Her var det Nemanja Matic som forsøgte sig fra distancen, men serberens skud strøg lige i favnen på West Hams polske keeper, Lukasz Fabianski.

Foruden et par mislykkede indlægsforsøg og en halv chance til Marcus Rashford var det begrænset, hvad United fik spillet sig frem til af muligheder. Til gengæld holdt man tilsvarende West Ham væk fra muligheder, som fik sin første reelle mulighed efter 35 minutter, hvor Mark Noble får sendt en forkølet afslutning afsted mod mål, men David de Gea klarer uden problemer forsøget fra West Hams anfører.

Det så dermed længe ud til, at de to hold skulle gå målløse til pause, men så slog West Ham til. West Hams ukraisnke kantspiller, Yarmolenko var trukket ind fra sin kantposition og får med ryggen til mål drejet rundt og sendt en afslutning afsted, som sniger sig ind langs stolpen forbi en prisgivet David de Gea, og London-holdet går dermed til pause med en 1-0-føring og på vej til at bringe sig 3 point foran United i tabellen. En kold spand vand i hovedet på United, som vel nok egentlig havde været bedst, hvis man skulle udpege et af holdene i en ellers meget lige og kedelig første halvleg.

United kommer ud til anden halvleg med lidt mere energi og angrebsiver og særligt Marcus Rashford er ude at løbe om kap med West Hams midterforsvarere uden at det dog fører til oplagte scoringsmuligheder. En sådan tilfalder til gengæld en af United mindre hurtige folk, nemlig Juan Mata efter 51 minutter. McTominay sender Pereira i løb ned langs højrekanten og brasilianeren sender fra kanten af feltet et kvalificeret indlægfladt ind til en fremstormende Juan Mata, som i den situation nok godt kunne have ønsket sig Marcus Rashfords fart. I hvert fald når han lige nøjagtigt ikke frem til at kunne få sendt en kontrolleret afslutning afsted og glider dermed nærmest ind i en afslutning, som går i sidenettet. En god chance efter fint opspil fra Manchester United, men symptomatisk for United spil i kampen i dag, mangler der i sidste afgørende moment, noget afgørende fart.

8 minutter senere mister United så en af de spillere, som rent faktisk har noget fart i støvlerne. Marcus Rashford må nemlig udgå med, hvad der ligner en forstrækning i baglåret. Rashford afløses af Lingard og dermed United uden deciderede angribere, da målscoreren fra i torsdags, Mason Greenwood ikke er med i truppen. Diskussionen fra sommerens transfervindue om Uniteds manglende indkøb til angrebspladserne bliver pludselig meget nærværende.

Nærværende og årvågen er til gengæld David de Gea i den anden ende af banen, da West Hams helt store profil, Felipe Anderson få minutter senere er tæt på at gøre ondt værre, da han får vendt rundt og sendt en afslutning afsted. De Gea parerer med en foden og viser, at han altså stadig har reflekserne på plads efter sin kontraktforlængelse.

Med 20 minutter igen får United så en kæmpe chance for at få udlignet, men når man ikke har nogle angribere på banen, så tilfalder chancen i stedet Harry Maguire, som få meter fra mål sparker lige på Fabianski. En stor redning af polakken, men verdens dyreste forsvarsspiller får også samtidig demonstreret, at han altså ikke er angriber.

Herefter bliver den sjældne genganger fra i torsdags, Nemanja Matic pillet ud og ind kommer Fred.

Det fører ikke til de store ændringer, og med 10 minutter igen tyr Solskjær så til en af de unge i et sidste desperat forsøg på at få vendt kampen. Angel Gomes erstatter Juan Mata.

Det hjælper dog ikke på situationen. 3 minutter senere får West Ham nemlig et frispark på kanten af feltet og det udnytter venstrebacken, Aaron Cresswell til at slå et søm i Uniteds ligkiste ved at løfte bolden over Uniteds mur og sætte den oppe i venstre hjørne, hvor David de Gea trods at få sat en hånd på bolden må give fortabt. Bolden stryger ind til 2-0, og i stedet for at holde fast i top-4-placeringen, må United i stedet se West Ham passere sig i tabellen.

Kampen slutter 2-0 til West Ham.