United og Club América delte i porten i første testkamp

Manchester United kom bagud, men fik kæmpet sig tilbage og spillede uafgjort 1-1 i den første kamp ved deres amerikanske pre-season tur mod Club América. Henry Martín scorede for América, mens Juan Mata stod for Uniteds udlignende mål.

United indledte kl. 04.00 i nat dansk tid deres amerikanske pre-season med en kamp mod mexikanske Club América. Det var et noget amputeret Manchester United-hold, som stillede til start i Arizona. Startopstillingen bar stærkt præg af fraværet af de spillere, som har været involveret i den netop overståede VM-slutrunde og derfor ikke er taget med på Uniteds forberedelsestur til USA. Hele 15 spillere var utilgængelige op til kampen heriblandt også de to nyindkøb Fred og Diogo Dalot, som begge døjer med skader. Til gengæld var der debut til Uniteds nye tredje-keeper, Lee Grant, ligesom der også var blevet plads i startopstillingen til spillere som Luke Shaw, Andreas Pereira og Eric Bailly, som Mourinho inden kampen havde fremhævet, som værende nogle af de spillere, der netop kunne nyde godt af de mange fravær.

United stillede op som følgende: Grant, Valencia, Bailly, Smalling, Shaw, Herrera, McTominay, Pereira, Mata, Mitchell, Martial.

Club Americas startopstilling lød således: Agustín Marchesín, Emmanuel Aguilera, Edson Álvarez, Luis Reyes, Paul Aguilar, Guido Rodríguez, Joe Corona, Andrés Ibargüen, Renato Ibarra, Roger Martínez, Henry Martín.

United kommer godt fra start

De engelske vicemestre lagde friskt ud med højt presspil og fine kombinationer og sad solidt på spillet i starten af kampen. Man havde dog problemer med at omsætte boldbesiddelsen til de helt store åbne chancer, og der skulle gå næsten 10 minutter, før man fandt noget, der lignede en chance. Valencia finder Martial inde i feltet med en flad aflevering fra sin højreside, hvor han er gået med frem. Martial modtager bolden med front mod mål men mister balancen og lader sig falde inde i feltet.

3 minutter senere er Martial igen på spil. Efter et fint samspil mellem Mitchell, Mata og Herrera ender bolden hos franskmanden, som sender den over mål med en afslutning en meters penge uden for feltet. United pressede på i de minutter og efter 14 minutter rammer Juan Mata stolpen efter en fin afslutning.

United får sit første hjørnespark efter 22 minutter, som Andreas Pereira tager sig af uden den store succes. Der står United på de meste i den første halvdel af første halvleg, men det lykkes ikke at få scoret og i stedet kommer Club América langsomt bedre med i opgøret.

United slipper initiativet

Efter 26 minutter kommer mexikanerne frem til en stor chance, da Paul Aguillar snyder Scott McTominay med en sparkefinte inde i feltet og trækker ind til en afslutning, som Lee Grant parrerer ud i feltet, hvor der dog ikke bliver fulgt op og United slipper dermed med skrækken. Men chancen giver América blod på tanden og mexikanerne sidder på det meste af spillet i den resterende periode af første halvleg, hvor de blandt andet kommer frem til en række hjørnespark uden dog for alvor at blive farlige.

United får et frispark i de døende minutter af første halvleg, som Martial sender snært over mål. Mere sker der ikke og det står derfor 0-0 ved pausen.

United benytter pausen til at lave to udskiftninger. Ud går debutanten Lee Grant og anfører Antonio Valencia som bliver erstattet af henholdsvis Joel Pereira og Timothy Fosu-Mensah.

De røde djævle kommer sløvt ud til 2. halvleg og det er América, der sidder på tingene de første 10 minutter. Mexikanerne kommer frem til en stor chance, da Roger Martínez bryder igennem og kommer fri til afslutning på Joel Pereira, som parrerer skuddet effektivt.

7 minutter senere må den talentfulde portugisiske keeper dog se sig passeret, da Antonio Lopez slår et indlæg ind i feltet fra venstre side, hvor han finder en helt umarkeret Henry Martín, som let kan heade bolden ind bag en chanceløs Joel Pereira.

Chong bliver afgørende

Mourinho reagerer prompte fra bænken og laver yderligere to udskiftninger. Martial og Mitchell bliver pillet ud og ind kommer Tahith Chong og Matteo Darmian. Chong lægger sig ud på højrekanten og Mata rykker frem som falsk nier, mens Luke Shaw flyttes frem som venstrekant og Darmian tager sig af venstrebacken.

Shaw benytter den offensive frihed til at sende en afslutning af sted få minutter senere, men bolden går forbi mål og der er langt mellem chancerne i denne periode af kampen. United har i det hele taget svært ved at få fat om kampen og vi skal helt frem til omkring 75 minutter, før englænderne for alvor begynder at røre på sig. Luke Shaw bliver skiftet ud og ind kommer unge Mason Greenwood, som lægger sig helt frem som angriber, mens Mata rykker ud på kanten igen. Få minutter senere får United udlignet.

Tahith Chong slår et indlæg fra højresiden og finder Herrera bagerst i feltet, som header bolden på stolpen, der efter lidt tumult springer ud til Juan Mata, som sparker bolden i mål mellem benene på mexikanernes keeper til stillingen 1-1. En rigtig god aktion af unge Tahtih Chong, som i det hele taget så ud til at være i strålende spillehumør.

5 minutter før tid falder Scott Mctominay uheldigt ned og slår nakken, som resulterer i behandling til den unge midtbanespiller. Han rejser sig heldigvis op igen og ser ikke ud til at være kommet alvorligt til skade, men må alligevel lade sig udskifte og giver dermed plads til Tuanzebe, som kommer ind og erstatter ham på mitbanen. I samme ombæring bliver også målscorer Juan Mata udskiftet til fordel for Angel Gomes, som dermed også når at få nogle få minutters spilletid.

Der sker ikke mere nævneværdigt og kampen slutter dermed 1-1.

Juan Mata blev kåret til kampens spiller.

Ro-Shaun Williams, Ethan Hamilton, Joshua Bohui og James Garner kom ikke i aktion.