United og Arsenal delte rovet

Der var vigtige point på spil i aftenens kamp på Old Trafford, hvor United mødte Arsenal. De to hold tog et enkelt hver, da Scott McTominay først scorede for United og Aubameyang efterfølgende udlignede for Arsenal.

Manchester United-Arsenal klinger måske ikke længere med samme vokal rundt omkring i Fodbold-England, som det tidligere har gjort, men for de to respektive klubber er det stadig en kamp af enorm betydning, og det var da også et udsolgt Old Trafford, der mandag aften dannede rammen for dette skæbnemøde, hvor regnen silede ned over de to traditionsklubber.

En taktisk affære

Både Arsenal og United sigter efter en plads i top-4 og med begge hold placeret uden for de første 4 placeringer inden aftenens opgør, er det da heller ikke en kamp, som nogen af de to hold rigtigt kunne tåle at tabe. Om det er kampens betydning, som er medvirkende til en meget taktisk åbning på kampen, er ikke til at sige, men det er i hvert fald yderst sparsomt med chancer i første halvleg, og det ser ud til at være to hold, som spiller med meget lidt risiko.

Arsenal var, med 3 point ned til United inden kampen, dog det hold, som måske ville være bedst tjent med uafgjort, og det ses da også tydeligt i kampens indledende fase, hvor United forsøger at tage teten og diktere slagets gang. Uden at være decideret dominerende, er det de røde djævle, som er mest på bolden. Efter et kvarters spil viser boldbesiddelsen således 66-34 i Uniteds favør.

På trods af spilovertaget kniber det dog med at få spillet sig frem til reelle for målchancer, og vi skal faktisk helt frem det 28. minut for at finde kampens første reelle skud på mål. Her rykker en hårdt kæmpende Andreas Pereira igennem Arsenals zoner og får sendt et kvalificeret skud afsted fladt mod mål, men tyske Bernd Leno er vågen i Arsenal-målet og får parreret.

Paradoksalt nok falder Uniteds første chance faktisk sammen med en ellers god periode for Arsenal, som langsom får spillet sig bedre med i opgøret, dog uden at de heller rigtigt formår at blive farlige.

Det er i det hele taget en yderst rodet affære, hvor intensiteten er væsentlig højere end det tekniske niveau, hvilket 4 advarsler i første halvleg da også bevidner. Tre minutter før pausefløjt får United dog en glimrende mulighed for at bringe sig i front, da Pogba finder Rashford med en fremragende aflevering i dybden, men Uniteds frontangriber ser ikke helt skarp ud i situationen og når at blive indhentet at Callum Chambers, inden han rigtigt formår at få afsluttet, og Rashfords skud bliver blokeret ude til hjørne.

Det sætter dog gang i tingene, og pludselig opstår der på få minutter flere store chancer, end der har været i de første 42 minutter. Først er det Arsenal, som får en dobbeltchance for at bringe sig i front, da de stikker i kontra på Uniteds hjørnespark. Sokratis header bolden væk og Arsenals unge venstrekant, Bukayo Saka sender er skud afsted, som De Gea parerer ud til en ripost, som falder ud til Guendouzi, som får afsluttet fra en spids vinkel, men igen er de Gea på plads og får reddet forsøget til hjørne.

Her er det så til gengæld Uniteds tur til at slå kontra. Daniel James demonstrerer sin utrolige fart, som han stryger afsted mod Arsenals banehalvdel. Han forsøger at finde Marcus Rashford, men hans aflevering bliver rettet af og resulterer i, at Rashford modtager bolden i en ufarlig position helt ude mod baglinjen. Uniteds frontangriber formår dog at få bolden under kontrol og spiller den skråt tilbage i banen, hvor bolden lander for fødderne af Scott McTominay, som resolut knalder til kuglen og hamrer den op i venstre målhjørne. Et fremragende mål af Uniteds unge skotte, som redder første halvleg fra ellers at være faretruende tæt på at være decideret uvedkommende.

1-0 til United ved pausen.

Mere livlig anden halvleg

Efter pausen er det Arsenal, som kommer ud til opgøret med en helt anden angrebsiver og allerede 6 minutter inde i anden halvleg spiller the Gunners sig frem til en kæmpe chance ved Torreira, som forsøger at helflugte på et indlæg i Uniteds straffesparksfelt, men uruguayaneren rammer bolden helt skævt og United slipper med skrækken i denne omgang. Det samme gør Kolasinac og Arsenal, da United minuttet senere er i angreb og bolden ellers rammer Arsenal stærke venstreback på armen inde i feltet, men dommer Kevin Friends fløjte forbliver tavs, og United får altså ikke tildelt sæsonens 5. straffespark, skønt VAR jo ellers er tilgængeligt som hjælpemiddel i Premier League.

Få minutter senere bliver VAR dog til gengæld taget i brug, da Aubemayang efter en forfærdelig fejlaflevering fra Tuanzebe bliver spillet helt fri igennem med David de Gea. Fra den position svigter Arsenals topscorer ikke og han sender altså bolden i mål med et lille lob over Uniteds fremstormende keeper, men linjevogteren markerer for offside og målet bliver underkendt. De efterfølgende tv-billeder viser dog, at det var en fejl og dermed kan VAR altså for en gangs skyld vise sin berettigelse, da dommen efterfølgende bliver omstødt, og Arsenal retmæssigt får tilkendt deres scoring.

1-1.

Herefter bølger kampen frem og tilbage med vekslende boldbesiddelse og chancer i begge ender og det går tilsyneladende så hurtigt, at dommeren og linjevogterne ikke rigtigt kan følge med. I hvert fald bliver et målspark først dømt til hjørne og et hjørne efterfølgende dømt til målspark, og der er da også masser at se til for Kevin Friend i en kamp, hvor tacklingerne sidder løst og bolden ryger fra den ene ende af banen til den anden med samme hastighed som i en bordtenniskamp.

Efterhånden begynder United dog at få greb om kampen igen, og man spiller sig efterhånden frem til et par pæne muligheder. Først er McTominay tæt på med hovedet og efterfølgende har Maguire et fornuftigt forsøg fra kanten af feltet.

United genvundne momentum udnytter Ole Gunnar Solskjær til at sætte trumf på med en dobbelt udskiftning, som indikerer, at man går efter føringsmålet. Ud går Lingard og Pereira efter 73 minutter og ind kommer Fred samt Uniteds redningsmand fra forleden mod Rochdale, Mason Greenwood.

Det bringer dog ikke umiddelbart det ekstra angrebsstød med sig, som man elles kunne have ønsket, og da man går ind i dommeres tillægstid er stillingen altså fortsat 1-1. Her får United dog en stor mulighed for at tage alle tre point med sig, da McTominay nedlægges på kanten af feltet. Marcus Rashford tager sig af frisparket og sender egentlig et ganske kvalificeret forsøg afsted mod mål, men Bernd Leno er vågen i Arsenal-målet og holder United fra at tage sejren.

Kampen slutter 1-1