United nedlagt på en halvleg i Manchester Derby

På godt og vel 25 minutter lukkede United tre mål ind i en første halvleg præget af fejl og usikkerhed. Rashford gav i anden halvleg United det spinkleste håb til returopgøret med et mål til kampens endelige resultat 3-1

Manchester United kom godt fra start i det første af de to semifinale-opgør. De første ti minutter spillede de godt med bolden og så selvsikre ud og klar til kamp. Presspillet lagde intenst ud og City havde indledningsvis svært ved at spille sig forbi Uniteds høje pres.

Efter syv minutter vendte Fred flot rundt med bolden på egen banehalvdel og startede et kontraangreb der endte med et fladt indlæg til Rashford i boksen, men hans skud blev blokeret.

City tog herefter gradvist dirigentstokken, og i det 16. minut scorede Bernardo Silva et fremragende mål. Kyle Walker drev bolden frem i højre side og tiltrak sig Freds opmærksomhed, det gav plads til Bernardo Silva på midten, og fra ude foran feltet smækkede han et krøllet skud ind ved fjerneste stolpe, bag en chanceløs David De Gea.

Uniteds komfortabelhed blev rystet godt og grundigt af denne aktion, og de kom aldrig op på dupperne igen i en halvleg som Manchester City tog fuldstændig kontrol over.

I det 23. minut drev Kyle Walker ind i boksen og spillede Raheem Sterling fuldstændig fri foran mål, Aaron Wan-Bissaka nåede dog lige akkurat at blokere hvad der lignede et sikkert mål.

I det 31. minut havde United et hjørne der var tæt på at blive farligt da Pereira sendte en bold i boksen, men blot minuttet efter straffede City en naiv United-defensiv. Victor Lindelöf gik langt frem på midten i en hovedstødsduel som han tabte. Mahrez løb ind bag svenskeren og fik en bold i dybden, Lindelöf forsøgte at rede skærene ud af ilden, men fik ikke nok fod på bolden i hans tacklingsforsøg. Bolden endte hos Mahrez der med sit momentum nemt kunne runde David De Gea og aflevere den stille og roligt i mål.

Uniteds kom ikke frem til meget andet i halvlegen end et forkølet spark fra Mason Greenwood i det 35. minut. Få minutter senere gjorde City ydmygelsen total da United midtbane blev totalt passeret af en effektiv City-kontra. Brandon Williams kom egentlig godt tilbage og tacklede Mahrez, men bolden endte hos Kevin De Bruyne der med en skudfinte satte Phil Jones ned på gulvet, belgierens skud var lige på De Gea, men målmanden kunne kun parerere bolden der uheldigt ramte Pereiras ben og gik i eget net.

City havde flere muligheder for at udbygge føringen inden halvleg. Et rådvildt United-hold gik totalt i kollaps i de sidste fem minutter, hvilket resulterede i to store chancer til henholdsvis Sterling og Silva der begge burde have scoret, men var snævert offside i begge tilfælde. Lige inden slutfløjtet burde Raheem Sterling have puttet bolden i nettet efter at Lindelöf billigt gav bolden væk, men Sterling ramte sit stående ben i afslutningsmomentet.

Fra anden halvlegs start blev en ineffektiv Jesse Lingard erstattet af Nemanja Matic. United fortsatte dog mere eller mindre hvor de slap med mange boldtab og defensive fejl. Den selvsikkerhed på bolden og i presspillet der kendetegnede de første ti minutter viste sig aldrig for alvor igen i kampen. Dog holdt man City mere fra fadet og store chancer, hvilket prægede første halvdel af anden halvleg i form af få chancer til begge hold.

Mahrez havde et skud på mål fra en spids vinkel efter han rundede Williams med en husmandsfinte i det 68. minut. Ganske kort efter lykkedes United endelig med en effektiv kontrabevægelse ala det man så i det seneste opgør imellem de to klubber. Angel Gomes opsnappede en løs bold på midten som endte hos Mason Greenwood. Den unge angriber ventede tålmodigt på et godt løb fra Rashford der blev spillet fri i dybden og stensikkert afsluttede forbi Claudio Bravo.

City havde endnu en fin mulighed da Sterling fik bolden i feltet, men fra en spids vinkel gik lidt i stå med bolden. Da han endelig spillede Mahrez fri blev det kun til et tamt forsøg.

United holdt City fra store chancer i anden halvleg, og så en anelse mere solide ud defensivt, på trods af at Phil Jones spillede med en typisk Jones-agtig forstrækning i låret i de sidste 15 minutter.

I det 87. minut fik United en sidste mulighed da Rashford trykkede udefra og fik masser af knæk i bolden, den var dog lige på Bravo der kunne parere til hjørne.

Konklusionen efter kampen er at United skal bestige et bjerg i anden halvdel af opgøret. Kollapset i første halvleg kom til at koste dyrt, og selvom man fik et konsolationsmål bliver det stadig en utroligt svær opgave at avancere til finalen.