United mistede et skridt i top fire-ræset mod City

Manchester City vandt 2-0 på Old Trafford mod Manchester United, der er afhængige af pointtab til rivalerne, hvis de skal spille Champions League-fodbold i næste sæson.

Manchester Uniteds fans stod i noget af et dilemma onsdag aften. United fik besøg af City med et pinligt 4-0-nederlag i bagagen og skulle bruge en sejr for at holde sig inde i kampen om top fire. Til gengæld ville United-point med stor sandsynlighed sende Premier League-titlen i hænderne på ærkerivalerne Liverpool.

United lignede et hold, der gik på banen for at revanchere nederlaget og lagde aggressivt ud. Det var dog City, der først var tæt på at score. Sterling driblede ind i banen og sparkede mod det fjerne hjørne. Smalling snittede dog bolden, og De Gea måtte reagere hurtigt for at ændre retning og snuppe det afrettede forsøg.

Efterfølgende havde United to farlige forsøg på mål. Jesse Lingard kom fri i dybden og lobbede bolden over Ederson. Desværre røg forsøget forbi. Halvvejs i første halvleg var Rashford tæt på at score et fantastisk langskudsmål, men forsøget nåede lige akkurat ikke at dykke i tide.

Et par minutter før pausen var City tæt på at tage føringen. De lyseblå spillede bolden hurtigt rundt inde i Uniteds felt, og Sterling fandt plads til at afslutte fra tættere end straffesparkspletten. Heldigvis var De Gea igen skarp og læste den farlige kantspillers forsøg.

Otte minutter inde i anden halvleg gik den ikke længere for United, der havde tabt kontrollen over kampen, som pausen nærmede sig. Bernardo Silva trak ind i banen og sparkede mod det korte hjørne. Shaw kom ikke på plads i tide, og De Gea kunne ikke redde United denne gang. 1-0 til City.

Kun to minutter senere var City lige ved at gøre det til 2-0. Udeholdet spillede bolden hurtigt rundt på kanten af feltet, hvor Aguero fik plads til at afslutte. Forsøg passerede De Gea, men tog stolpen og røg ud til målspark.

I et par hektiske minutter var United tæt på at komme tilbage i kampen. En løs bold landede hos Rashford, der sparkede den på tværs af feltet. Ved bagerste stolpe var Jesse Lingard helt fri, men fik ikke kontakt på bolden og en stor, stor chance løb ud i sandet.

25 minutter før tid så det ud til, at City fik lukket kampen. United blev fanget i ubalance, da Sterling kunne drive bolden frem og finde indskiftede Leroy Sané i venstresiden. Tyskeren trykkede på mål, og selvom De Gea fik en fod til bolden, kunne han ikke holde den ude, og City kom foran med 2-0.

Derfra var kampen punkteret, og selvom United kæmpede for at få reduceret lykkedes det ikke. City vandt 2-0, og Uniteds top fire-håb led et knæk. Arsenals 3-1-nederlag til Wolverhampton åbnede dog døren på klem. I det mindste fik Liverpool ikke en hjælpende hånd i mesterskabskampen.