United indleder det nye år med et nederlag

Manchester United skulle her til aften, på årets første dag, forsøge at vinde den tredje Premier League kamp i træk – noget man altså ikke har formået siden januar 2019. Det skulle heller ikke lykkes i denne omgang. Manchester United taber nemlig med 2-0 til Arsenal på Emirates og indleder dermed 2020 med et nederlag og misser muligheden for at hente ind på Chelsea, som ellers smed point tidligere på dagen.

Manchester United kom faktisk bedst ud til opgøret her på nytårsdag med masser af fart og energi i deres spil i kampens indledende minutter. Alligevel er det dog Arsenal som ud af ingenting pludselig bringer sig foran allerede efter 8 minutters spil.

Kolasinac kommer til baglinjen og slår bolden skråt tilbage ind i feltet til en helt umarkeret Nicolas Pepe, som uden problemer kan lægge den ind bag en chanceløs David de Gea.

1-0 til Arsenal, og det gav pludselig London-holdet blod på tanden. I de efterfølgende minutter spiller Arsenal sig således frem til flere fine chancer, og generelt var det tydeligt i første halvleg, at der blæser nye vinde over Islington-bydelen med ansættelsen af klubbens nye manager, Mikel Arteta. Arsenal var bare bedst i det meste af første halvleg og er ved flere lejligheder også tæt på at udbygge føringen.

Tættest på er de efter 38 minutters spil, hvor en særdeles veloplagt Pepe brager bolden på stolpen fra distancen, efter et forfærdeligt udspark direkte til modstanderen fra David de Gea. United slipper dog med skrækken i denne omgang.

Lettelsen varer dog kun små 5 minutter. Bedst som man sidder og tænker, at United bare skal skynde sig til pause, få omgrupperet og så slå tilbage i anden halvleg, ja så bringer Arsenal sig på 2-0 efter et hjørnespark. Alexandre Lacazette bryder totalt Uniteds organisation i deres zoneopdækning ved at tage et løb væk fra forstolpen og kommer først på bolden med hovedet, som han sender ind mod David de Gea, der parerer den ud i feltet, hvor Arsenals græske midterforsvarer, Sokratis står klar til at brage den op i nettaget.

Arsenal går således til pause med en 2-0 føring og en udsigt til at få den bedste start af de to hold på det nye årti.

United kommer lidt bedre ud til anden halvleg og forsøger at diktere kampen, men har bare svært ved at etablere et pres og derfor udebliver de store chancer.

Solskjær tager konsekvensen af problemerne og vælger efter 57 minutters spil at foretage en dobbelt udskiftning. Ud går Jesse Lingard og Daniel James og ind kommer Andreas Pereira og Mason Greenwood.

Der skal ikke gå lang tid, før der udmønter sig i en kæmpe chance til Manchester United. Nemanja Matic danser rundt med bolden som en anden Michael Laudrup og lægger en maskeret aflevering i dybden til Andreas Pereira, som sparker bolden i sidenettet. Uniteds første rigtigt store chance i kampen, og der er på det her tidspunkt spillet en time.

United sætter sig så småt på spillet herefter og kommer gradvist tættere på. Først er det Wan-Bissaka, der falder til jorden inde i feltet og siden er det Mason Greenwood, der efter 70 minutter tvinger Bernd Leno ud i strakt figur, da han når ned til den unge angribers afslutning tæt ved den nærmeste stolpe.

Manchester United presser på for en reducering, men Arsenal gør, hvad de kan for at trække tempoet ud af kampen, hvilket resulterer i en del spilafbrydelser. De mange afbrydelser tager luften ud af det momentum, som United var ved at få opbygget og minutterne går, mens United kommer tættere på et nederlag på den første dag i det nye årti.

Med 10 minutter igen af opgøret spiller Ole Gunnar Solskjær sit sidste kort, da han tager Nemanja Matic ud og sætter Juan Mata på banen. Det blev Manchester United dog ikke hverken bedre eller farligere af og kampen slutter altså 2-0 til Arsenal. Dermed misser Manchester United muligheden for at hente ind på Chelsea, som tidligere på dagen ellers havde smidt point ude mod Brighton.