United i modvind efter ny Lukaku-sang

Antiracisme-organisationen Kick It Out har bedt Manchester United om at få stoppet en ny sang om Romelu Lukaku.

Romelu Lukaku er en målmaskine med et stort lem. Sådan lyder hymnen til den belgiske angriber i et nyt vers, som en gruppe United-fans første gang sang under sejren mod FC Basel i sidste uge. 

Men sangen, der er baseret på Stone Roses’ melodi “Made of Stone”, har racistiske undertoner og tegner et stereotypt billede af sorte mænd. Sådan lyder kritikken fra organisationen Kick It Out, der derfor har taget kontakt til Manchester United og bedt dem om at få det stoppet. 

Det skriver The Guardian. 

– Kick It Out er bekendt med optagelserne med den angiveligt racistiske sang af fans fra Manchester United, der dukkede op onsdag 13. september. Lyrikken i sangen er stødende og diskriminerende. Racistiske stereotyper er aldrig acceptabelt i fodbold eller i det bredere samfund, uagtet at det viser støtte til en spiller, siger en talsmand fra organisationen ifølge mediet. 

Han fortsætter:

– Vi har kontaktet Manchester United, og vi vil arbejde tæt sammen med dem og FA for at sikre, at emnet bliver taget op med det samme. Gerningsmændene kan forvente at blive straffet. 

Manchester United har ikke kommenteret historien. 

Læs mere om:

Forrige artikel

Lukaku om jubelscene: Det var drilleri

Næste artikel

Rio Ferdinand vil være bokser

ANNONCE