United i EL-finalen efter sent drama

Det holdt hårdt efter Celta Vigos sene udligning, men Manchester United er klar til Europa League-finalen efter 1-1 på Old Trafford og en samlet 2-1-sejr.

Torsdag aften skulle Manchester United forsøge at gøre arbejdet færdigt mod Celta Vigo og spille sig i Europa League-finalen. Marcus Rashfords mål i Spanien havde givet United en 1-0-føring til returen på Old Trafford.

Nederlaget til Arsenal i weekenden betød, at Uniteds chancer for at slutte i top fire stort set forsvandt, og derfor havde Europa League endnu større betydning for sæsonen.

Celta Vigo kom fint fra land på Old Trafford og kom frem til en fin mulighed tidligt i kampen. Iago Aspas fik afsluttet, men Sergio Romero afværgede en scoring, der ville have udlignet den samlede score.

United havde svært ved at få spillet til at flyde i starten, men kom alligevel foran efter 17 minutter. Rashford modtog bolden og spottede Fellaini ved bagerste stolpe. Den unge englænder fandt Fellaini, der pandede United på 1-0.

Pludselig skulle Celta Vigo bruge to mål for at gå videre, og de havde også bolden i store perioder af første halvleg. United var dog i kontrol og holdt spanierne fra chancer indtil de sidste fem minutter af halvlegen. Pione Sisto sendte et par afslutninger forbi mål, før han fandt landsmanden Daniel Wass, der headede forbi fra en farlig position.

United gik til pausen med en komfortabel føring, men lige efter pausen var Celta lige ved at udligne. Bolden blev sendt ind fra højresiden, men Romero fik blokeret indlægget, og forsvaret fik clearet.

Få minutter senere var det tæt på at blive 2-0 til United, da Mkhitaryan afsluttede på en løs bold. Armeneren sparkede hårdt på mål, men Celtas Vigo-keeperen fik blokeret.

Efter en time var United igen tæt på at lukke opgøret. Rashford fik kæmpet sig fri, men kunne ikke passere Alvarez fra en spids vinkel.

På trods af en tomålsføring ville en enkelt Celta-scoring betyde, at spanierne kun var et mål fra at slå United ud. Med et kvarter igen var den situation lige ved at opstå. Guidetti var pludselig fri i feltet, men headede forbi Romeros mål, og Uniteds samlede 2-0-føring holdt.

Fem minutter før tid blev spændingen bragt helt tilbage i opgøret. Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Roncaglia mødte den med hovedet og dirigerede den i nettet til 1-1. Dermed var Celta Vigo kun et mål fra at tage pladsen i finalen.

Et øjeblik efter blev Vigo dog reduceret til ti mand. Der var tumult efter et frispark, og Celta-målscoreren Roncaglia blev udvist efter at have slået ud efter Eric Bailly. Desværre blev United-forsvareren også udvist, hvilket betød, at han ville være ude af en eventuel finale.

Det blevet en meget nervepirrende afslutning med masser af spilstop og lange bolde. United holdt dog ud og spillede sig i Europa League-finalen med en samlet 2-1-sejr. Modstanderen i Stockholm bliver Ajax Amsterdam, der samlet slog Lyon med 5-4 i den anden semifinale.

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?