United hentede 3-1-sejr helt til sidst

Memphis Depay scorede sine første to mål for Manchester United, der hentede en 3-1-sejr over Club Brugge takket være Fellainis mål i fjerde overtidsminut.

Tirsdag aften var europæisk fodbold tilbage på Old Trafford, men før det rigtigt kunne kaldes Champions League, skulle Manchester United spille sig forbi belgiske Club Brugge i den sidste kvalifikationsrunde, playoff-runden.

Manchester United havde ikke ligefrem været sprudlende i sæsonens første to kampe, men to sejre i to kampe betød, at United gik ind til kampen med selvtillid. Det belgiske udehold havde til gengæld fået en blandet sæsonstart med to sejre, en uafgjort og et nederlag i den hjemlige liga.

Manager Louis van Gaal var så tilfreds med de elleve, der startede inde i 1-0-sejren over Aston Villa fredag, at han havde givet genvalg til hele flokken. Eneste ændring var, at Marouane Fellaini, hvis karantæne kun gælder i engelske kampe, var på bænken i stedet for Paddy McNair.

Det blev en åben start på kampen, hvor begge hold flere gange fik spillet sig tæt på modstanderens mål. For United var særligt Adnan Januzaj og Memphis Depay meget på bolden, men de helt store chancer udeblev i de første par minutter.

I de første to kampe i sæsonen havde United fået meget ros for de defensive præstationer. 7 minutter inde i kampen så det dog helt forfærdeligt ud i forsvaret. En Club Brugge-dødbold ramte først Adnan Januzaj, og dernæst Michael Carrick. Sidstnævnte ramte bolden helt forkert og sendte den i eget net. 1-0 til Brugge, udebanemål og United på hælene.

Der gik dog ikke længe, før United svarede igen. Memphis kontrollerede en svær aflevering fra Michael Carrick, lobbede bolden over en forsvarsspiller, driblede på tværs af feltet og sparkede bolden i nettet. Forrygende udligning af Memphis, der fik åbnet målkontoen for United.

United sad på spillet, men Club Brugge viste flere gange i første halvleg, at de bestemt ikke var ufarlige på kontra. Kampens næste store chance faldt dog til United. Belgierne var uopmærksomme ved et hjørnespark, der bliver spillet fladt ind i feltet til Juan Mata. Spanieren lagde bolden videre til Rooney, der dirigerede bolden mod mål. Brugge-forsvareren ved stolpen havde dog ingen problemer med at afværge forsøget, der ikke fik nok kraft.

Med ti minutter til pausen fik Memphis en gylden mulighed for at blive dobbelt målscorer, da han blev spillet helt fri af Wayne Rooney efter en kontra. Hollænderen valgte dog uselvisk at forsøge at finde Januzaj, men afleveringen var upræcis. Han skulle nok have skudt selv.

Tre minutter før pausen tog Memphis dog den helt rigtige beslutning. En skarp aflevering fra Daley Blind spillede den unge kantspiller fri. Memphis skar ind i banen med sin førsteberøring og sparkede karakteristisk bolden hårdt og præcist i det fjerne hjørne. 2-1 United.

Memphis var i hopla og virkede meget opsat på at score sit første hattrick for United. Fem minutter efter pausen trykkede han igen af fra distancen og tvang udeholdets målmand ud i en fin redning.

United virkede i kontrol, men efter en time var en nye defensiv fejl lige ved at blive dyr. Darmian lagde en farlig tilbagelægning til Sergio Romero, der måtte ind i en tackling med en Brugge-spiller. Heldigvis kom argentineren først på bolden.

Kort efter burde Memphis have fuldendt sit hattrick. En skarp kontra blev iscenesat af en meget velspillende Luke Shaw, der lagde bolden ind til Rooney. Anføreren lagde bolden bagud i feltet til en helt umarkeret Memphis, der i denne omgang sparkede langt over mål.

Med ti minutter igen blev Uniteds chancer for at udbygge 2-1-føringen forbedret markant. Brandon Mechele havde netop fået et gult kort, da han fældede indskiftede Javier Hernandez. Dommeren måtte igen hive et kort op, og Brugge måtte slutte kampen med en mand i undertal.

I overtiden fik Chris Smalling en stor chance for at score et meget vigtigt tredje mål for United. Forsvarsspillerens hovedstød fra kort afstand sad dog lige på Club Brugge-målmanden.

Det så ud til, at United skulle have en snæver sejr med til Belgien, men kort efter slog Memphis en bold ind i feltet til indskiftede Marouane Fellaini, der headede bolden i nettet til slutresultatet 3-1 i det fjerde overtidsminut.