United får tre tiltrængte point på kontoen i en dårlig præstation mod West Ham

United var aldrig i kontrol og så dårlige ud i store perioder, men sled sig til sejr i lørdagens opgør mod The Hammers, der sagtens kunne få mere ud af kampen.

Manchester United skulle rejse sig fra det skuffende nederlag mod FC Barcelona, da de tog imod West Ham på Old Trafford i en ligeså vigtig kamp. Uniteds seneste formkurve har ikke ligefrem været prangende, hvor det er blevet til fire nederlag i de seneste fem kampe. Skulle United tabe, ville det være den værste stime i 27 år. De røde djævle havde derfor alt at spille for, og tre point var en absolut nødvendighed, hvis drømmen om en plads i top fire skulle leve videre.

Men det kunne ikke ses fra start, da det var udebaneholdet, der stod for den første chance. Efter en meget åben affære i begyndelsen af kampen, er det London-klubben, der viser tænder. Anderson får lagt bolden for fødderne på et fint hovedstød fra den tidligere United-spiller Chicharito, og det kvitterer brasilianeren med en scoring. Heldigvis blev der korrekt dømt offside, og United slipper med skrækken.

De røde djævle får hevet op i sig selv og begynder så småt at presse på. Rojo viser stor vilje og erobrer bolden ude på venstrekanten, hvor han spiller en snu aflevering ind til Martial i feltet. Franskmanden vender rundt på en tallerken og spiller bolden tilbage til Mata, der gør klar til at sparke til den. Den sympatiske spanier bliver væltet noget klodset af en West Ham-spiller, og dommeren peger på pletten. Paul Pogba, der har set svag ud på det seneste, står for straffesparket og sender United foran med 1-0.

United er ude af kontrol i resten af første halvleg, og kampen bølger frem og tilbage. Pogba er igen i fokus, da Uniteds anden chance tilfalder franskmanden. Her er det Lukaku, der får bolden i dybden og spiller den skråt tilbage til Pogba, der skal have mere ud af chancen. West Ham bider fra sig og i slutningen af første halvleg, sender Anderson en hård, farlig bold ind i feltet, som De Gea får afværget med foden.

Anden halvleg

Anden halvleg starter frygteligt for de røde djævle. London-klubben har fået fornyet energi og sætter sig tungt på spillet. I 49. minut laver De Gea et dårligt udkast, der sætter United i problemer. Bolden ender hos Lanzini lidt udenfor feltet, der sender et flot indlæg på bagstolpen, hvor Anderson løber i ryggen på Rojo. Anderson kan nemt sparke bolden i mål, og The Hammers udligner til 1-1.

Solskjær reagerer prompte på Uniteds dårlige start, og det mærker Mata konsekvensen af. Spanieren bliver skiftet ud til fordel for Rashford. Der går da heller ikke lang tid, før englænderen viser sin farlighed. Efter en god bold i dybden fra Smalling, er Rashford tæt på at sparke bolden i mål med en fin afslutning.

Ingen af holdene er i kontrol, men det er West Ham, der står for kampens næste store chance. Her er det Antonio, der vrider sig fri og smadrer bolden på træværket. Kort tid efter er det igen Antonio, der er på spil. Her får han et godt hovedstød sendt afsted mod mål fra et indlæg, men De Gea får afværget med en verdensklasse-redning.

Det er ren indianerfodbold, og der går ikke lang tid, før Martial har en friløber i den anden ende. Martial kan ikke nå at afslutte, før han bliver stedet fældet bagfra, og United får tildelt et straffespark for anden gang. Igen er det Pogba, der står med det store ansvar, og han sparker bolden sikkert i mål. 2-1 til United.

Kampen ender 2-1 til stor lettelse for United, der skal være glade for resultatet. Holdet spillede uacceptabelt i store perioder.