United er i finalen

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

United er i finalen

21 april, 2018 - 20:11
Til tider sad hjertet oppe i halsen, men United klarede det og er klar til FA Cup-finalen.

Herrera og Lingard jubler ©Getty

På forhånd var det kaldt en sæson-definerende kamp for både United og for Tottenham. Begge mandskaber er ude af Europa, kæmper om de sekundære positioner i Premier League og fik ikke fat i trofæet i Liga Cuppen. Derfor er FA Cuppen eneste mulighed for at vinde en pokal for både United og Spurs.

Uniteds optakt var lagt i London, hvor man efter midtuge-kampen i Bournemouth havde lejet sig ind hos Fulham. Her var der fuld fokus på at forberede sig grundigt på opgøret mod Tottenham, så det ikke skulle gå som sidst United gæstede Spurs på Wembley.

Spurs starter ofte som lyn og torden, det så vi selv tilbage i januar, da der knap var spillet ti sekunder før bolden lå i nettet bag David de Gea. I dag gik det væsentlig bedre for United, men stadig med Spurs som det bedste mandskab i starten af opgøret.

De hvide kom med stor aggressivitet og lagde pres på United-mandskabet, og det gav pote efter 11 minutter, da Dele Alli sendte et indlæg ind bag de Gea i United-målet. Meget har været skrevet om Paul Pogbas defensive disciplin, og man kan uden tvivl også diskutere franskmandens positionering ved scoringen, hvor dog også Ashley Young må tage en del af skylden.

United kom godt tilbage efter målet, og overtog lidt mere af spillet. Tidligere har midtbanen haft svært ved at holde styr på store Moussa Dembele, der med en enorm fysik har gjort hvad han ville. Det gik ikke helt så glat for belgieren i dag, og han tabte blandt andet en afgørende nærkamp med Paul Pogba midt i første halvleg.

Pogba sendte et fremragende indlæg ind i panden på Alexis Sanchez, og en af banens absolut mindste spillere steg op og headede fornemt United tilbage i opgøret. Flot scoring, der i den grad fik jublen til at bryde løs på United-bænken og blandt den røde den af Wembley.

Inden kampen var meget af fokus lagt på danske Eriksen, der er en af de vigtigste spillere i Tottenhams offensiv, og umiddelbart før pausen var Christian Eriksen tæt på at bringe Spurs i front igen, da han bragede et langskud på stolpen.

Efter pausen var Kane, Eriksen og co aldrig for alvor farlige foran United-målet, mens Mourinhos tropper havde et par gode omstillinger. En af disse gav pote, da Ander Herrera sendte kuglen i nettet bag Michel Vorm i Spurs-målet.

Fortjent at lige netop Herrera fik lov at score sejrsmålet. Den spanske midtbanespiller har haft en svær sæson, men leverede i dag en fremragende indsats inde i maskinrummet. Stor arbejdsiver, god boldomgang og stærk fight var kendetegnende for Herrera i dag.

Målet virkede til at slå Tottenham ud af kurs, for de kom aldrig rigtig tilbage i opgøret. United var tættere på 3-1 end Spurs var på en udligning. Føringen holdt tiden ud, og United kan dermed booke billet til den tredje finale på Wembley indenfor de seneste tre sæsoner.

Om det bliver Chelsea eller Southampton som venter i finalen i maj, får vi svar på i morgen når de to hold tørner sammen på Wembley.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb trøjen her