United anmelder The Sun til det engelske pressenævn

Læsetid
mindre end
1 minute
Læst indtil videre

United anmelder The Sun til det engelske pressenævn

07 februar, 2020 - 20:19
Manchester United mener, at avisen kendte til planerne for angrebet mod Ed Woodwards hus.

Ed Woodward ©Getty

Det var en trist begivenhed, da Ed Woodwards hus for et par uger siden blev angrebet af frustrerede Manchester United-fans, der forhåbentlig kan se frem til at blive straffet. Men sagen kan nu også få konsekvenser for tabloid-mediet The Sun, der var et af de medier, der dækkede sagen.

Simon Stone fra BBC skriver på Twitter, at klubben har anmeldt The Sun til Independnent Press Standard Organisation(IPSO), der er den engelske pendant til pressenævnet, og i anmeldelsen lyder det ifølge sportsjournalisten blandt andet:

- Vi mener at vide, at The Sun havde modtaget forudgående informationer om angrebet mod Ed Woodwards hjem, hvilket inkluderede kriminel skade samt ønsket om at intimidere. Yderligere var der også en journalist til stede.

- Som en ansvarlig del af samfundet fejlede den pågældende journalist ikke bare i at udføre en basal opgave ved at informere myndighederne om den forudgående handling, men hans tilstedeværelse var også med til at opildne samt belønne deres opførsel, lyder det.

I anmeldelsen skriver Manchester United, at det ikke var en let beslutning, men de vil følge sagen tæt og ser det som en vigtig test af den uafhænige organisation IPSOs evne til at holde nyhedsmedier ansvarlige for at holde en høj etisk standard.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.