United 2 point over stregen efter 1-0 nederlag på St. James Park

Begge klubber havde desperat brug for en sejr i dagens kamp. Det blev det bedste hold der vandt i en kamp hvor Manchester United aldrig rigtig så farlige ud.

Både Ole Gunnar Solskjær og Steve Bruce havde været under kritik inden dagens kamp. Og begge managers vil utvivlsomt have bedt deres hold om at starte kampen med god intensitet.

Det var ikke hvad man så fra Manchester United, der startede sløvt i eftermiddagskampen på St. James Park. Efter få minutter var midtbanen blevet overløbet flere gange og Newcastle åbnede kampen med en række af dødbolde hvor de så halvfarlige ud.

De første 20 minutter af kampen tegnede et billede Manchester United fans er ved at være godt trætte af: ingen skud (hverken inden for eller uden for rammen), et hav af sidelæns afleveringer og en generel mangel på intensitet og kvalitet. Ashley Youngs bolde ind i boksen på dødbolde var endnu et frustrerende element.

Newcastle stod som forventet ret dybt når United havde bolden, men så farligere ud når de erobrede den. Miguel Almiron og Allan Saint-Maximin er dynamiske elementer i Newcastles kontraangreb, og især sidstnævnte viste prøver på sin kunnen med bolden, hvor han ikke var bange for at udfordre. Diogo Dalot var travlt optaget af at holde styr på ham – en opgave der tydeligvis var en mundfuld for den unge portugiser.

Kampens første store chance kom efter 27. minutters spil. Sean Longstaffs lillebror, Matthew, modtog bolden foran straffesparksfeltet, bolden hoppede indbydende foran ham, og han hamrede den med god kraft på overliggeren. Den unge man var blot centimeter fra et score et fantastisk mål på sin debut som professionel fodboldspiller.

Blot minuttet efter var Newcastle tæt på igen. På et hjørnespark sled Fabian Schär sig fri og headede fra forreste stolpe bolden snært over overliggeren i det lange hjørne. Endnu en advarsel til United om deres opdækning på defensive hjørnespark.

Få minutter efter var McTominay blev Scott McTominay vurderet af panelet i VAR-studiet, efter han havde stemplet Sean Longstaff højt oppe på benet i et forsøg på at prikke bolden. McTominay fik gult, men på en anden dag med en anden dommer kunne det nemt være gået værre.

I det 38. minut slog Jamal Lascelles en lang bold om bag Uniteds bagkæde som Miguel Almiron modtog. Det var tydeligt at det er en mand der er desperat efter at score – han manglede lidt koldblodighed i 1-mod-1 situationen med De Gea, tog et træk for meget og Maguire nåede at komme tilbage og blokere skuddet.

2 minutter senere skulle United få sit første skud på mål i kampen (og blot andet skud indtil videre) da Pereira fyrer et forkølet hug lige på Dubravka fra en god position foran feltet.

Manchester Uniteds største chance i kampen kom kort inden halvleg, da en fuldstændig fri Harry Maguire header et hjørnespark forbi mål fra 3 meters afstand. Målet stod gabende foran ham – en enorm afbrænder på et afgørende tidspunkt.

Da der fløjtedes til halvleg var der ingen tvivl, United havde været næstbedst igennem opgøret. Newcastle lignede mere et hold i stand til at score – særligt med deres effektive kontraer og dødboldsmuligheder.

Uniteds midtbane så uhyggeligt passiv og ideløs ud. Manglen på Pogba var til at føle på, og ingen villa have kunnet mærke det mere end Marcus Rashford der blot havde 9 berøringer i første halvleg.

Anden halvleg startede ligesom den første uden nævneværdige begivenheder. Ej heller var de rden store forandring at spore i  Manchester United-spillernes udtryk på banen. I det 57. minut opstår der dog en fin mulighed. Andreas Pereira slår fra venstre side af banen et indadskruet indlæg med sit højreben mod bagerste stolpe, hvor Daniel James kun lige akkurat ikke når bolden med hovedet.

United så en tand bedre ud i en kort periode, og indenfor få minutter (67. – 70.) opstod et par gode situationer. Først spillede Ashley Young og Mason Greenwood en fin 1-2 der endte med Young inde i feltet, hans tværaflevering tilbage til Greenwood blev dog blokeret i sidste sekund. Kort efter er Rashford tæt på at score hvad der ville have været et sikkert mål, hvis ikke Fabian Schär havde lavet en fantastisk clearing af Daniel James indlæg lige foran fødderne af Rashford.

Den mildt bedre periode endte uden mål på kontoen, og blot et minut efter blev United straffet. Newcastle slog en hurtig kontra hvor Allan Saint-Maximin fortsatte sin gode kamp med et slalomløb igennem midten inden han lægger den af til Jetro Willems. Willems spillede en bold skråt tilbage indefra boksen, og den unge debutant Matty Longstaff fik chancen foran mål igen, og denne gang eksekverede han stensikkert. Et hårdt fladt skud uden for De Geas rækkevidde.Det lignede i situationen at Willems var offside, men replay viste at en Andreas Pereira totalt ude af position spillede Willems onside.

Resten af kampen forløb uden at United kunne kreere flere større chancer, der var et par halvchancer til Rojo og Greenwood på hovedstød. Men United kom aldrig tættere på.

Uniteds dårlige udebanestatistik fortsætter dermed og endnu engang formår holdet ikke at score eller have mere end en håndfuld skud. Nu venter der 2 ugers landsholdspause, så forhåbentlig kan spillere komme tilbage fra skade og Solskjær kan bruge noget tid på at adressere de mange problemer der hober sig op.