U23: McCann bag forrygende comeback på sydkysten

Det var en underholdende 2-1-sejr til United, da Manchester Uniteds U23-hold mødte Southampton. Læs referatet fra kampen herunder.

Manchester Uniteds U23-hold skulle revanchere mandagens ærgerlige nederlag til Everton, da man drog mod Englands sydkyst for at møde Southampton.

Kampen bølgede frem og tilbage i første halvleg, og selvom der var chancer i begge ender, virkede det ikke rigtigt som om, at nogle af holdene for alvor kunne få kontrol på kampen. Manchester United havde i dag også et helt andet udtryk, end man er vant til at se, når Mejbri, Diallo og Shoretire er i startopstillingen. Og ingen af dem var i truppen i dag.

Det betød, at United stillede op i en trebacksformation med de angrebsglade backs i Harvey Neville og Alvaro Fernández kom en tak længere frem på banen som wingback for at matche Southamptons wingbackformation, og det betød også, at spillere som Martin Sviderský og Mark Helm skulle erstatte de førnævnte offensivstjerner, som alle er blevet en del af førsteholdstruppen på seniorniveau. Der er trods alt en forskel på kvaliteten der.

Mark Helm fik dog vist sig fint frem, specielt i første halvleg, hvor han havde to rigtig fine forsøg på mål, men Southampton-målmanden lignede en, der havde tænkt sig at spille en fantastisk kamp og reddede på flotte afslutninger fra Helm.

Kampens hidtil klart største chance kom efter 35 minutter, da Joe Hugill opsnappede en bold fra Bycroft i Southampton-målet, der på forunderlig vis tabte bolden, da han ville samle den op. Hugill afsluttede, fik den blokeret på stregen, modtog den igen, afsluttede igen, men ramte stolpen, og stadig 0-0. Samler man begge afslutninger i xG, var Hugill formentlig over 1 bare på den dobbeltchance.

Hugill fik en muligvis ligeså stor chance fem minutter senere, da Sviderský og Helm satte et angreb fint op, sendte en fin bold ind i feltet til Hugill, der blot skulle afslutte alene med målmanden, men angriberen var for langsom til at få trykket af, og hans afslutning blev blokeret inden den for alvor blev trykket af.

Anden halvleg var en smule mindre hektisk end første halvleg, hvor chancerne ikke var så store. Her var et flot Galbraith-frispark nok største mulighed i anden halvlegs første 20 minutter. Men fortsat 0-0.

Det var indtil det 73. minut, hvor Kazeem Olaigbe fra Southampton fandt et åbent rum mellem Uniteds midtbane og forsvar, tog et par træk frem i banen og smadrede bolden op i venstre målhjørne, uden chance for Matej Kovar til 1-0 til værterne. Ufortjent, da Manchester United havde kontrolleret kampen og havde været det bedste hold.

United fik helt fortjent udlignet 10 minutter senere, da Will Fishs bold ind i feltet blev taget med på helt fænomenal Dennis Bergkamp-agtig vis af Charlie McCann, der kom væk fra sin opstander og satte bolden sikkert ind bag Southamptons ellers fantastiske målmand.

Og blot to minutter senere var McCann bag føringsmålet, da han fik en fin bold fra indskiftede Noam Emeran, udfordrede sin mand 1-mod-1, vandt sin duel og satte den sikkert ind igen, og lige pludselig var kampen vendt på hovedet og 2-1 til United.

Southampton fik lagt et mindre pres i slutfasen, men mere skete der ikke, og 2-1 til United endte sydkystdysten, i en kamp, hvor Manchester United også var bedst. Derfor var det helt fortjent, at de løb med sejren.

Kampinfo: Southampton 1-2 Manchester United

1-0: Kazeem Olaigbe, 73′

1-1: Charlie McCann, 83′

1-2: Charlie McCann, 85′

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Podcast: Europa League-lodtrækning og Chelsea-optakt