U23: Halvt U18-hold lider smalt nederlag mod Southampton

Manchester United havde fortjent mere, da det blev til et 0-1-nederlag mod Southampton fredag aften.

Transfervinduets sidste dag i torsdags var hård for Ricky Sbragia, der står i spidsen for Manchester Uniteds U23-hold. Han måtte se flere af sine faste startere blive lejet ud til andre klubber, mens en enkelt – RoShaun Williams – skiftede permanent. Det gav til gengæld plads til flere af akademispillerne fra U18-holdet, som kunne få chancen allerede fredag.

Derfor fik både Brandon Williams og Bernard, der har været i rigtig god form for U18-holdet, debut på U23-niveau, mens Dylan Levitt og Mason Greenwood, der begge har været med før, gik direkte i startopstillingen.

Den store udskiftning på holdet var ikke umiddelbart til at se, hvis man ikke vidste det i forvejen. United-holdet sad på store dele af kampen, mens gæsterne mest af alt forsvarede sig fra eget felt.

United angreb fra flere sider fra kampens begyndelse, og Tahith Chong, Angel Gomes og Mason Greenwood havde alle potente afslutninger i åbningen. Alligevel var det Southampton, der kom foran efter 32 minutter på noget lignende deres første angreb.

Southampton-angriberen Afolabi viste sig stærkere end Bernard og kom først på et indlæg uden chance for Matej Kovar i United-målet.

Scoringen rystede United-spillerne, som dog fandt rytmen igen. Og i anden halvleg var billedet stort set det samme med hjemmeholdet som det styrende hold. Det kastede flere chancer af sig – den største til Mason Greenwood i de døende minutter, hvor han vendte i feltet og fik tvunget en flot redning ud af Southamptons målmand.

Det blev dog ved 0-1, og Southampton rykker dermed op som nummer et i rækken, mens United fortsat er nummer fem efter nu tre nederlag i træk.

Det mest positive må være U18-spillernes præstationer mod de mere fysisk modne U23-spillere, som de klarede flot. Især gjorde 17-årige James Garner en rigtig flot præstation. Det er heller ikke første gang, han har været med på dette niveau, men hans udvikling må siges at være opløftende. Det samme kan man naturligvis sige om Mason Greenwood, som har lavet mål på samlebånd på U18- og U19-niveau i denne sæson.

U23-holdets næste kamp bliver mod Stoke City på udebane mandag den 18. februar. Kampen vises ikke på MUTV, da førsteholdet samme aften møder Chelsea i FA Cup.

Optakt: United skal fastholde presset på top fire

Solskjær: Molde forventer ikke, at jeg kommer tilbage