U21: Tom og Tom ordnede Newcastle

Uniteds u21-hold kom tilbage på sejrssporet, da de mandag aften vandt ude over Newcastle. Tom Thorpe og Tom Lawrence stod for målene.

Det var en chancefattig og til tider kedelig første halvleg, der udspillede sig i det nordøstlige England. Det startede ellers lovende for værterne, som testede Jonny Sutherland efter blot 32 sekunder.

Uniteds få chancer tilfaldt Bébé og Federico Macheda, men de misbrugte begge.

Der kom mere gang i sagerne efter pausen. United fik tilkæmpet sig et hjørnespark efter første angreb. Adnan Januzaj lagde bolden ind i feltet, og her nåede Tom Thorpe højest. Dagens anfører headede flot bolden op i målhjørnet.

Macheda, som i det hele taget havde en skidt første halvleg, blev taget ud efter 54 minutter til sin store utilfredshed. Italieneren gik direkte mod omklædningsrummet, da han lod sig erstatte af Tom Lawrence.

Fem minutter senere fik Newcastle udlignet takket være en målmandsfejl. Et fladt og svagt frispark blev sendt mod United-målet. Målmand Jonny Sutherland afventede bolden og skulle blot holde på den, men han tabte den, og det gav Conor Newton muligheden for at sætte den i kassen til 1-1.

Der gik dog ikke længe, før United igen var tilbage i front. Også denne gang kom målet efter et hjørnespark. Lidt tilfældigt endte bolden hos Michele Fornasier i venstre side af straffesparksfeltet. Han sendte et halvt indlæg/halvt skud af sted, og Lawrence var hurtig nok i opfattelsen til at prikke bolden over stregen.

Bébé fik en kæmpe chance for at øge føringen, men misbrugte på det skammeligste. Portugiseren opsnappede en tilbagerettet aflevering fra Newcastle, og linjedommerens flag røg i vejret. Der kunne naturligvis ikke dømmes offside, så dommeren lod spillet fortsætte til Newcastle-spillernes store forvirring. Ingen af dem fulgte med Bébé, der var helt alene med keeperen. Alligevel formåede den 22-årige offensivspiller at brage langt over mål fra kanten af feltet.

I kampens sidste minut sendte Newcastle et godt forsøg af sted mod mål. Sutherland fik reddet lidt af æren ved flot at vippe skuddet til hjørnespark.

Der blev ikke scoret yderligere, så United kunne tage tre svære point med hjem fra Nordøstengland. De overhaler dermed dagens modstander i tabellen. Tottenham vandt ligeledes denne aften, og de bevarer førstepladsen i gruppen. United indtager andenpladsen.

Newcastle United 1-2 Manchester United

47’ 0-1, Tom Thorpe (oplæg: Adnan Januzaj)

59’ 1-1, Conor Newton

65’ 1-2, Tom Lawrence (oplæg: Michele Fornasier)

Udskiftninger

54’ Ud: Federico Macheda – Ind: Tom Lawrence

76’ Ud: Adnan Januzaj – Ind: Charni Ekangamene

90’ Ud: Bébé – Ind: Luke Hendrie