U18: Laird i assist-show da Sunderland blev pulveriseret

Ethan Laird bidrog blandt andet med tre oplæg, da United vandt med hele 7-0 over Sunderland. Aliou Traore stod for to flotte mål. Se højdepunkterne i bunden af artiklen.

Neil Ryans U18-hold har set enormt stærkt ud over de seneste måneder, og på det seneste har holdet bare vundet og vundet. Sådan gik det også, da de unge United-spillere var på besøg hos Sunderland i lørdags, hvorfra de kunne rejse hjem med intet mindre end en 7-0-sejr i bagagen.

Holdet blev sat i gang cirka halvvejs i første halvleg, da et håbløst Sunderland-frispark på midten af banen endte for fødderne af Mason Greenwood, der pludselig havde frit løb mod mål. Sunderland-målmanden kom skidt ud af målet, og så kunne United-topscoreren score sit sæsonmål nummer 12 i alle turneringer.

Derfra gik det stærkt, og de røde djævle kom mere og mere i kontrol. Det kastede to flotte scoringer af sig fra franske Aliou Traore, der blev hentet til klubben fra PSG i december. Med et skud i hvert af de øvre målhjørner fik han kort før og kort efter pausen udvidet føringen til 3-0.

Oplæggeren til 3-0-målet var højrebacken Ethan Laird, der for nylig skrev under på sin første professionelle kontrakt, og han må have fået tanket godt med selvtillid, for den 17-årige skulle vise sig at blive anden halvlegs helt store oplevelse. Hele tre oplæg og en enkelt scoring kunne han forlade banen med, da de 90 minutter var gået. Han scorede selv til 5-0, inden han lagde op til Mellors 6-0-mål og Greenwoods 7-0-mål i de døende minutter. Inden da havde Charlie McCann gjort det til 4-0.

United ligger fortsat nummer tre i rækken med tre point op til Everton på førstepladsen og to til Liverpool på andenpladsen. Næste kamp i U18-ligaen er hjemme mod Wolves lørdag den 3. november klokken 12.30. Men inden da skal en del af spillerne i aktion allerede i dag, tirsdag, hvor U19-holdet tager imod Juventus i UEFA Youth League i direkte kamp om puljens førsteplads.