Statistik for sæsonen: United stiller med rekord-ung gennemsnitsalder

Læsetid
mindre end
1 minute
Læst indtil videre

Statistik for sæsonen: United stiller med rekord-ung gennemsnitsalder

23 maj, 2020 - 11:38
Ifølge transfermarkt.com's data er det nuværende Manchester United-hold det yngste i klubbens Premier League-historie.

Greenwood og Williams ©Getty

I sæsonen 1995/1996 stillede United med en rekord-ung gennemsnitsalder, da klubben endte på en førsteplads i Premier League. 

Dengang lød gennemsnitsalderen i United-truppen på 25,3 år, men i øjeblikket ser Ole Gunnar Solskjærs trup anno 2019/2020 altså ud til at være endnu yngre.

Med en øjeblikkelig gennemsnitsalder på 24,8 år er den nuværende trup nemlig den klart yngste i klubbens Premier League-historie, der strækker sig tilbage til 1992, hvor den bedste engelske række, som vi kender den i dag, blev etableret.

Adam Marshall, som er journalisten, der har udgivet artiklen på manutd.com, understreger dog, at gennemsnitsalderen automatisk vil være lavere på dette tidspunkt af sæsonen, idet nogle spillere vil fylde år, efterhånden som sæsonen skrider frem. 

Gennemsnitsalderen regnes ud fra de spillere, som har fået spilletid. Heraf er mængden af spilletid for den enkelte spiller også med i beregningen.

Det er især spillere såsom Mason Greenwood, 18 år, og Brandon Williams, 19 år, der har bidraget til at få gennemsnitsalderen ned. 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.