Stærk midtbanepræstation og Rashford i hopla sikrer United sejr over Spurs

United havde brug for at markere sig efter en skuffende præstation mod Aston Villa i søndags. Der var andre boller på suppen i dag, hvor Fred og McTominay kontrollerede kampen fra midten og holdt Tottenham fra store chancer. I den øverste ende var Rashford i formidabelt spilhumør, med to mål og et hav af kraftfulde skud på mål. United hiver en tilfredsstillende 2-1 sejr i land.

Der var lagt i kedlen til at United skulle oppe sig fra seneste kamp, og de startede kampen med god energi og var tilsyneladende opsat på at lægge skuffelsen fra i søndags bag sig. Det betalte sig allerede i det 6. minut. United scorede sit hurtigste mål i en kamp siden december sidste år.

Bolden endte lidt tilfældigt hos Marcus Rashford på kanten af straffesparksfeltet der valgte at trykke så hårdt han kunne. Gazzaniga i Tottenham-målet fik en hånd på, men det var ikke nok til at stoppe kraften i Rashfords skud der efterfølgende gik ind via stolpen.

United så både før og efter målet stærke og motiverede ud. Særligt midtbanen – som ellers har været meget udskældt – med Fred og McTominay, kontrollerede spillet med et godt pasningstempo og fremadrettede afleveringer.

Men det var Rashford der var mest iøjnefaldende i første halvleg med endnu et par kraftfulde drøn mod mål. I det 17. minut sparkede han frækt et frispark mod hjørnet i målmandens side, men bolden skruede snævert forbi stolpen.

I det 24. minut fik han en masse plads og tid et pænt stykke foran Tottenhams felt. Kender man Rashford ret ved man at han aldrig tøver med at banke udefra, og i dette tilfælde fik han tordnet et kraftfuldt vristspark på overliggeren fra ca. 25 meter. Tæt på at være et fantastisk mål.

Blot minuttet efter var han tæt på igen. Denne gang med et stillestående bøjet skud inde i feltet. Gazzaniga var ude i fuld længde og fik vippet bolden på overliggeren.

På trods af en dominerende United-præstation i den første halve time af kampen – der var også fine skudforsøg af Greenwood og Lingard – endte halvlegen alligevel uafgjort. En mislykket clearing faldt fra himlen mod Delle Alli i straffesparksfeltet, der mens han wrestlede med Fred vippede bolden med en smuk berøring mellem Fred og Ashley Young og sparkede bolden forbi De Gea fra klods hold.

Det var Tottenhams eneste mindeværdige chance i første halvleg, men den faldt til den rette mand. Dele Allis fjerde mål i fire kampe under Mourinho.

Det var altså Solskjær der måtte gå til halvleg som den mindre tilfredse manager, på trods af at hans hold spillede klart bedst. Faktum var ved halvlegstid dog at United kunne have været yderligere foran, og måske endda allerede lukket kampen.

Anden halvleg

Anden halvleg åbnede ligesom første med et tidligt mål til United. I det 46. minut var Rashford på spil igen. Som vi kender ham når hans selvtillid er i top udfordrer han konstant sin direkte modstander. I dette tilfælde valgte han at prøve at gå forbi den ellers hurtige Sissoko, der i sit forsøg på at hamle op lige akkurat snittede Rashfords ankel i straffesparksfeltet. Et relativt tyndt straffespark blev dømt til United efter VAR gennemså aktionen og anerkendte dommerens beslutning.

Der var rigelig ventetid før Rashford fik lov at sparke, men han var iskold og rullede nonchalant bolden ind i den modsatte side af Gazzanigas spring. Det var Rashfords niende mål i Premier League i denne sæson, kun fire mål fra topscorer Jamie Vardy.

Anden halvleg var generelt kendetegnet ved færre store chancer end i første. Rashford var fortsat i hopla, meget på bolden og generelt involveret i alt offensivt fra United. Men dagens sande historie er om midtbanen.

Fred lignede en forvandlet spiller med McTominay ved sin side. De to kombineret leverede en fantastisk præstation. Man siger nogle gange at fodboldkampe bliver vundet og tabt på midtbanen, og det var sandt i aften. McTominay lignede bestemt ikke en spiller på vej tilbage fra skade, og Freds energiniveau var uhyrlig højt.

De formåede begge at beskytte bagkæden virkelig flot – illustreret ved at Maguire og Lindelöf aldrig rigtig var under pres i kampen. Samtidig at have kræfter til at påvirke kampen offensivt – i samtlige 90 minutter – skal der lyde stor kredit til Fred og McTominay for.

Tottenham pressede sent i kampen en anelse mere på, men så aldrig for alvor farlige ud. Faktisk var United til sidst tæt på at udbygge føringen på en kontramulighed, hvor Rashford vel burde have forseglet sit hattrick.

I sidste ende var det en kamp der hele vejen igennem så ud til at være i Uniteds kontrol – noget vi ikke har set så meget af i denne sæson – en præstation over 90 minutter. Der er helt sikkert noget at arbejde videre med her for Ole og drengene.