Spillerkarakterer: Solskjær får det bedste ud af spillerne

Manchester United spillede sig her til aften videre i FA Cuppen med en sejr på 1-3 over Arsenal. ”De røde djævle” spillede en god kamp, hvor spillerne leverede flere flotte kontraangreb, der udmøntede sig i scoringer.

OldTrafford.dk bedømmer efter hver kamp spillernes præstationer på en skala fra 1-10. I dag er ingen undtagelse. Her til aften sikrede Ole Gunnar Solskjær sig sin ottende sejr i træk som United-manager ovenpå en flot præstation af en lang række spillere.

Sergio Romero: 8

Den argentinske reservekeeper viste sikre hænder i første halvleg og kunne intet gøre ved Arsenals scoring. Han havde også en flot refleksredning i starten af anden halvleg. Romero spillede en flot kamp, og i dagens anledning var han en værdig vikar for David de Gea. Spillet med fødderne kan der dog sættes spørgsmålstegn ved.

Ashley Young: 6

Det var i Youngs side, at Arsenal brød igennem i løbet af første halvleg. Dette var også tilfældet ved hjemmeholdets scoring til 1-2. Han blev ofte efterladt alene i højresiden, men løste faktisk opgaven fint, hvis man tager hans arbejdsbetingelser taget i betragtning. Kandiderer til et 7-tal.

Eric Bailly: 7

Så en smule passiv ud ved Arsenals scoring til 1-2. Det samme kunne man dog sige om resten af forsvaret. Det virker, ifølge mig, fortsat uklart hvem der bør være den foretrukne makker til Lindelöf i midterforsvaret. Ivorianeren spiller alt i alt en fornuftig kamp.

Victor Lindelöf: 7

Ser ud til at finde sig godt til rette som styrmand i forsvaret. Han havde forholdsvist godt styr på Aubameyang og Lacazette indtil Arsenals scoring til 1-2. Herefter faldt han i niveau sammen med resten af forsvaret, men svenskeren arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen.

Luke Shaw: 7

Havde nogle problemer defensivt i store perioder efter Arsenals scoring til 1-2. Herefter arbejde han sig ind i kampen igen. Shaw er inde i en fin udvikling denne sæson, og han bliver bedre og bedre.

Nemanja Matic: 7

Spillede en anonym kamp i sin rolle som det defensive anker på midtbanen. Denne rolle udfyldte han på fornuftig vis.

Ander Herrera: 7

Forlæng den mands kontrakt! Endnu engang fik den lille spanske terrier vist sin vigtige indflydelse på United-holdet, når sejren skal fightes hjem i en svær udebanekamp.

Paul Pogba: 9 (MOTM)

Midtbanespilleren var med i mange gode kombinationsspil. Desuden var det en fordel for ham, at kampen tog en offensiv drejning, hvor begge hold ønskede at angribe med mange spillere fremad. Her kunne han ’rive’ modstanderholdets kæder fra hinanden med hans drev på bolden. Dette var også tilfældet ved Uniteds scoring til 1-3, hvor Pogba, efter en flot dribletur op ad banen, tvang Cech ud i en redning, der endte for fødderne af Martial. Solskjær tror på Pogba, og franskmanden betaler tilbage med flotte præstationer på banen.

Jesse Lingard: 8

Englænderen slog et fantastisk indlæg ind i boksen efter lidt over 20 minutters spil. Et indlæg som enten Lukaku eller Pogba burde have omsat til en scoring. Den humørfyldte offensivspiller fik også scoret et mål efter 33 minutters spilletid, da han med en velplaceret inderside kunne bringe United foran 0-2. Udskiftet i det 87. minut efter en del konfrontationer med en række Arsenal-spillere.

Romelu Lukaku: 9

Lukaku var i kreatørens rolle her til aften. Han leverede en fantastisk assist til Sanchez efter en halv times spil – og kort efter igen til Lingard. Virkede ligeledes mere frisk og hurtig på fødderne her til aften. Han løb i flere omgange fra Arsenals forsvarsspillere. Den bedste kamp i United-trøjen af belgieren i en lang periode! Blev skiftet ud i det 71. minut. Om Pogba eller Lukaku bør kåres til kampens spiller er en smagssag.

Alexis Sanchez: 8

Han fungerede godt i kombinationsspillet, og derudover virkede chileneren ivrig efter at bevise sig. Dette fik han så sandelig også gjort, da han, efter en flot frispilning af Lukaku, afdriblede Petr Cech og lagde den ind i netmaskerne til 0-1 efter 31 minutters spil. Ligesom Lukaku, spillede Sanchez en af sine bedste kampe i United-trøjen i denne sæson. Blev udskiftet 20 minutter før slutfløjt.

Marcus Rashford (indskiftet i det 71. minut): 6

Angriberen nåede ikke for alvor at spille en rolle i kampen. Han kæmpede dog som altid flot og vandt et par frispark til holdets fordel.

Anthony Martial (indskiftet i det 71. minut): 7

Franskmanden kom ind og afgjorde kampen med sin scoring til 1-3. En vigtig scoring for Martial, der ikke havde scoret siden Solskjærs debut mod Cardiff tilbage i december.