Spillerkarakterer: Herrera og Pogba dominerede på “Broen”

Manchester United slog her til aften Chelsea med 0-2 i FA Cuppens ottendedelsfinale. Ander Herrera og Paul Pogba stod for kampens to scoringer, og det er også de to midtbanespillere, der scorer de højeste karakterer i OldTrafford.dk’s karaktergivning.

OldTrafford.dk bedømmer som altid spillernes karakterer på en skala fra 1-10. Her til aften får spillerne deres karakterer ovenpå en flot 0-2 sejr på udebane mod Chelsea.

Sergio Romero – 7

Giver en farlig retur på Luiz’ knækkende frispark efter ti minutters spil. Han gør dog skaden god igen, da han i den efterfølgende situation leverer en god redning på Pedros forsøg. Den argentinske målmand har fortsat nogle usikkerheder i sit spil, som man aldrig bliver helt tryg ved. Alt i alt leverer han dog en god kamp.

Ashley Young – 7

Dagens anfører fik et dumt gult kort efter 20 minutter, da han forsøgte af bryde bolden højt oppe på banen. Dette fik Chelseas Pedro at føle, idet Uniteds højreback kom et par sekunder for sent. Derudover så man ikke det store til Young.

Chris Smalling – 8

Englænderen er for alvor tilbage fra sin skade og er klar til at udfordre Bailly og Jones om, hvem der skal være den faste makker til Lindelöf i midterforsvaret. De to midterforsvarere var suveræne til aften, og end ikke Hazard spillede sig frem til de store chancer.

Victor Lindelöf – 8

Svenskeren har udviklet sig til den spiller, man håbede han kunne blive, da han blev hentet til klubben. Igen i dag spiller han en flot kamp, og det er efterhånden ved at være normen for Lindelöfs præstationer.

Luke Shaw – 7

Shaw har genvundet pladsen som Uniteds ubestridte førstevalg på venstreback. Denne plads gør han sig fortjent til uge efter uge, hvor han går ind i alt, hvad der rører på sig for at forhindre en scoring til modstanderholdet. Dette fik Romero at føle efter 55 minutters spil, da Shaw smækkede ind i ham i et forsøg på at afværge en farlig Chelsea-chance.

Nemanja Matic – 7

Modtog et gult kort tidligt i løbet af første halvleg. I starten af anden halvleg forsøgte serberen at gøre sig selv kunsten efter, da han inden for få minutter leverede to frispark. Dette førte, til Chelsea-spillernes store frustration, ikke til endnu et gult kort. Set bort fra disse situationer, leverer Matic en professionel indsats.

Ander Herrera – 9 (MOM)

Spanieren, der har imponeret stort på det seneste, leverede som altid en krigerisk indsats på midtbanen. Derudover var han også tæt på at komme på måltavlen, da han med et langskud 14 minutter inde i kampen tvang Kepa ud i en flot tv-redning. Efter lidt over en halv times spil var spanieren dog endnu skarpere foran målet, da han med et veltimet hovedstød kunne bringe ”De røde djævle” foran 0-1. Det bør og skal være et spørgsmål om tid, før klubben får forlænget Herreras kontrakt. Han er i min optik kampens spiller tæt forfulgt af Pogba.

Paul Pogba – 9

Efter en usynlig start på kampen leverede franskmanden en flot assist til Uniteds 0-1-scoring, da han med et perfekt indlæg fandt en fri Herrera. Senere hen fik Pogba cementeret, at han fortsat er i god form til trods for sit uheldige røde kort mod PSG. Midtbanespilleren scorede nemlig til 0-2 på et hovedstød, da han fik leveret et præcist indlæg fra Rashford kort før halvleg. Der er ikke en finger at sætte på Pogbas indsats – hverken i forhold til arbejdspræstation eller offensivt spil.

Juan Mata – 6

Erstattede skadede Lingard i startopstillingen. Spanieren havde masser at revanchere taget sidste uges Champions League-opgør i betragtning. Mata virker bedre, når han får lov til at spille centralt i banen. Havde en vigtig rolle i opbygningen til 0-1-målet og deltog overordnet set fint i spillet. Hans gode spilforståelse bliver ofte overset, når Mata kritiseres for at være for langsom til international topfodbold. Han blev dog aldrig selv farlig foran mål eller skabte noget nævneværdigt, men jeg vil alligevel godkende hans indsats. Udskiftet efter 75 minutter.

Marcus Rashford – 8

Var god til at true Chelseas bagrum med sin fart. Dette kom til udtryk, da han kort før halvleg blev sendt i dybden i højre side af banen, hvorefter han smækkede et indlæg i panden på Pogba, der kunne score til 0-2. Det er en fornøjelse at se Rashford løbe solen sort hver eneste kamp. Han blev med rette hyldet af United-fansene, da han forlod banen efter 93 minutters spil.

Romelu Lukaku – 5

Belgieren fik muligheden for at bevise sig fra start som følge af skaderne til Lingard og Martial. Det blev dog aldrig Lukakus aften, og angriberen var en af de mest usynlige spillere på United-holdet. Han har muligvis brug for mere spilletid og et par succesoplevelser for at komme op i omdrejninger. Blev skiftet ud efter 72 minutter.

Alexis Sanchez (ind 72. min) – 5

Chileneren kom på banen med 20 minutter igen og havde, endnu engang, chancen for at bevise kritikerne, at han fortsat er en god spiller. Det blev dog heller ikke i aften, at Sanchez’ tidligere renommé i fodboldverdenen skulle tilbagevindes. Offensivspilleren bidrog ikke, udover en række intense løb, med det store og må se frem til endnu en plads på bænken mod Liverpool på søndag. Jeg vil dog ikke være for hård ved ham i dag. Han kommer ind på et tidspunkt, hvor kampen er ved at være afgjort, og United-holdet står dybere for at arbejde sejren i hus.