Spillerkarakterer: Greenwood cementerede sit enorme talent

United spillede en dårlig første halvleg, men kom ud til de sidste 45 minutter som lyn og torden. Dette afspejler også aftenens spillerkarakterer, som dog ikke ryger helt i top på grund af den skuffende første halvdel af opgøret.

8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner

9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.

10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

Sergio Romero: 7

Havde et meget usikkert udspark i starten af kampen. Romero skal stadig arbejde på sit spil med fødderne. Spillede sig dog efterfølgende op og var en sikker sidste skanse med flere fine aktioner.

Ashley Young: 7

Banens mest rutinerede spiller lignede den mest urutinerede, da han efter syv minutters spil var tæt på at koste et mål. Den engelske højreback tog en berøring for meget inde i eget felt og var heldig med, at Alkmaar-spillerne ikke var vågne nok til at straffe fejlen. Så generelt usikker ud defensivt.

Young havde dog også flere udmærkede aktioner offensivt. Han satte eksempelvis Mata rigtig godt op efter lidt over en halv times spil, hvor spanieren skulle have gjort mere ved den mulighed, han fik. Ender tilmed ud med at komme på scoringstavlen, da han fra en utrolig svær vinkel formår at banke bolden i kassen til 1-0.

Udskiftet efter 67 minutter.

Axel Tuanzebe: 6

Virkede usikker og dårlig med bolden. Sløsede flere gange bolden væk tæt på eget felt, hvilket resulterede i et par fine muligheder til udeholdet. Spillede sig op i anden halvleg, hvor Alkmaar dog også faldt markant i niveau.

Harry Maguire: 7

Leverede en solid indsats I forsvaret. Tegnede sig hverken for noget nævneværdigt på den negative eller den positive front, og englænderens præstation her til aften må derfor anses som stabil. Skiftet ud efter 67 minutter.

Brandon Williams: 6

En solid præstation fra den unge venstreback. Leverede intet nævneværdigt offensivt, men blev heller ikke for alvor udfordret, når Alkmaar havde bolden.

Nemanja Matic: 5

Tilbage på banen for første gang siden United sidst mødte Alkmaar for over to måneder siden. Formåede ikke at sætte sig på spillet og give United et overtag på midtbanen. Ingen havde dog forventet en kraftpræstation af serberen efter en lang skadespause, men der er stadig et stykke vej til at se en Matic, som kan banke på til en plads på Uniteds stærkeste hold. Tog sig bedre ud i anden halvleg, hvor tempoet faldt en del, da United kom stort foran.

James Garner: 6

Den unge midtbanespiller viste gode takter, da han ved Uniteds 2-0-scoring leverede den tackling, som gjorde, at Greenwood modtog bolden og sidenhen kunne score. Derudover spillede Garner en anonym kamp, som blev reddet af Uniteds flotte start på anden halvleg.

Andreas Pereira: 7

Så farlig ud i kampens begyndelse, hvor han kom til en forholdsvis stor chance efter en flot dribletur i banens venstre side. Viste glimt på sin fine teknik ved Uniteds 1-0-scoring, hvor det var ham, som startede angrebet. Spillede en dårlig første halvleg, men spillede sig, ligesom resten af holdet, op i anden halvleg.

Juan Mata: 7

Tæt på en scoring efter en halv times spil. Spanieren modtog en bold på feltkanten, som han forsøgte at placere ned i det korte hjørne. Desværre for Mata og United blev offensivsspilerens forsøg blokeret af en Alkmaar-forsvarsspiller. Dette skulle han have gjort bedre.

Gjorde skaden god igen i begyndelsen af anden halvleg, hvor han kom fri foran mål og, en smule heldigt, fandt Young i den modsatte side af feltet. Young scorede, og Mata fik en fin assist. Krydrede præstationen med en straffesparksscoring til 3-0. Hans utroligt dårlige første halvleg trækker dog ned.

Mason Greenwood: 9 (MOTM)

Spillede en usynlig første halvleg. Startede dog de sidste 45 minutter fænomenalt og dermed fortsatte Greenwood sin fine stime i Europa League. Han satte blandt andet Martial godt op til en fin chance, sparkede kort tid efter bolden i mål til 2-0 og vandt sidenhen et straffespark, som Mata kunne omsætte til 3-0.

Kampens spiller krydrede sin indsats med endnu en scoring – denne gang til 4-0. På godt og vel 10 minutter formåede Greenwood at score to mål og vinde et straffespark.

Her til aften fik den unge englænder virkelig vist sit talent og sin exceptionelle sparketeknik frem. Den 18-årige angriber er nu på en delt andenplads på Uniteds topscorerliste for den igangværende sæson.

Anthony Martial: 5

Tæt på at score i starten af første halvleg. Spillede derudover en usynlig kamp, og blev skiftet ud efter 60 minutters spil. Klogt træk af Solskjær, som sandsynligvis ønskede at have angriberen frisk til weekenden.

Tahith Chong: 6

Skiftet ind efter 60 minutter. Jeg synes hollænderen så mere selvsikker ud her til aften, end hvad vi har set tidligere. Han leverede intet sensationelt, men havde et par gode dribleture, som vækkede uro i Alkmaar-forsvaret.

Phil Jones: UB

Skiftet ind efter 67 minutter, hvor kampen allerede var gået død. Derfor er det også svært at bedømme Jones’ præstation.

Ethan Laird: UB

Skiftet ind efter 67 minutter. Som skrevet ovenfor, er det svært at bedømme præstationen fra de spillere, som kom ind så sent i kampen, da opgøret allerede var gået i stå.