Sort søndag på Emirates

United var meget passende klædt i sort i eftermiddagens kamp på Emirates, hvor Arsenal sejrede sikkert med 3-0.

For første gang i sæsonen, stod United i dag overfor en af titelrivalerne i Premier League. Og med en god række sejre i ryggen skulle man mene, at United gik ind til opgøret med selvtillid og fuld fokus på den opgave der ventede.

Noget af det der – uanset niveau man spiller på – altid bliver lagt vægt på er, at man skal være klar fra første fløjt. Det var United tilsyneladende ikke i dagens kamp på Emirates, for Arsenal havde scoret to gange allerede efter syv minutters spil.

Arsenal spillede i midtugen en skuffende kamp i Champions League hjemme mod Olympiakos, og måske det havde givet United en ide om at opgaven ikke var så vanskelig i dag. Men det var i givet fald en stor fejl.

Når Arsenals offensiv virkelig sprudler, så er Alexis Sanchez og Mesut Özil eminente, og de to herrer var i den grad i hopla i dag. Men de fik også både tid og plads til at udfolde sig af Uniteds noget passive forsvar og midtbane.

Matteo Darmian har ellers fået en glimrende start på livet i United, men i dag fik han på ingen måde fat i Sanchez i de første 45 minutter. Helt forståeligt valgte van Gaal at tage italieneren ud i pausen, til fordel for Valencia, der sidste sæson havde fint fat i den hurtige chilenske kantspiller.

Efter 20 minutters spil stod der 3-0 på lystavlen, og man sad og frygtede en revanche fra Uniteds afklapsning fra 2011/12-sæsonen, hvor United sendte Arsenal hjem med en sæk på 8-2. United var på ingen måde til stede i opgøret, som hjemmeholdet dominerede over hele banen. Og lad det være sagt med det samme, havde Arsenal scoret flere end tre, havde det bestemt ikke været uretfærdigt.

Eneste mand med nogenlunde godkendt indsats i de første 45 minutter var yngste mand, nemlig Anthony Martial. Franskmanden forsøgte, og var få minutter før pausen tæt på at score på Petr Cech i Arsenal-målet.

Ellers var det den ene skuffelse efter den anden fra United-spillerne, og van Gaal kunne nemt have skiftet hele holdet i pausen, hvis bare det var tilladt. Foruden Darmian gik også en meget anonym Memphis ud, og ind kom i stedet Fellaini.

United har tidligere vendt 3-0 til sejr, nemlig i den historiske sejr fra White Hart Lane på 3-5. Men det gik ikke sådan i dag i Nordlondon. Ganske vist var der mere fokus i anden halvleg, hvor van Gaals tropper fik lukket af foran de Gea, og blev bedre til at holde på bolden.

Men der var stadig intet tempo, for mange fejl og der manglede den gnist man burde mene var en selvfølge i sådanne opgør. United går dermed ind til et par lange uger, da der ikke er mulighed for revanche før om knap to uger, hvor United har endnu en svær udekamp, denne gang på Goodison Park mod Everton.

Inden da er der altså pause grundet landskampe, og mulighed for van Gaal og resten af trænerstaben for, at få justeret taktikken, så der atter kan komme point på kontoen. United er med dagens nederlag nummer tre i ligaen, á point med Arsenal og to efter Manchester City.

Få Manchester Uniteds nye fodboldtrøjer med Martial, Memphis, Rooney osv. på ryggen

Forrige artikel

Startopstillingerne fra Arsenal - Manchester United

Næste artikel

Van Gaal: Chokeret over dårlig start

ANNONCE