Solskjær vil genskabe holdånden fra 1999

I et stort interview med ESPN fortæller Manchester United-manageren, at han vil føre klubben tilbage på toppen ved at genskabe stemningen fra “The Treble”-sæsonen.

Fuld knald på til alle træninger, tårnhøje forventninger til holdkammeraterne og en gennemgående vindermentalitet – sådan var mentaliteten i Manchester United i 1998/99-sæsonen, og sådan skal den være igen, siger Ole Gunnar Solskjær.

20 år efter Uniteds famøse bedrift, at vinde Premier League, Champions League og FA Cuppen i en og samme sæson, forsøger den 46-årige nordmand at indføre de samme dyder i klubben. Det fortæller han til ESPN i et stort interview.

– Vi udfordrede hinanden hver eneste dag til træning. Vi accepterede aldrig, hvis nogen præsterede under standard, og vi var ikke bange for at sparke hinanden ned for at vinde. Alt det tog vi med over i kampene, siger Solskjær og kalder det for “en utrolig holdånd”.  

– Jeg vil gerne have at mine spillere presser hianden til at yde 100 procent hver evigt eneste dag. Det er den eneste måde, du kan forbedre dig selv på, og det er den eneste måde, du kan vinde på. 

Den tidligere United-angriber indrømmer, at “The Treble”-holdet havde noget særligt, og at det er en anden gruppe spillere, han arbejder med nu. 

– Spørgsmålet er: Hvordan gør jeg den her gruppe til vindere? 

Som så mange andre gange henter Solskjær sine svar fra sin tidligere manager, Sir Alex Ferguson. Han forsøger at huske, hvordan den legendariske skotte gjorde det til træningerne, og her bliver han hjulpet godt på vej af sin egen flittighed. 

– Jeg er heldig, for jeg skrev faktisk en del dagbog i min tid som spiller, fordi jeg tænkte så meget på fodbold, siger han. 

Interviewet, som du kan læse i dets fulde længde her, er blevet lavet i forbindelse med, at Solskjær har signet up til at spille en såkaldt legendekamp mod Bayern München for at markerede jubilææet for triumfen i 1999. 

Forrige artikel

OT.dk-anbefaler: Hvordan Wes Brown og resten af United stoppede Barcelona

Næste artikel

Neville: United har brug for en ny højreback

ANNONCE